Andrej Ilić (Star sport)
Andrej Ilić (Star sport)

Kardif pojačao ponudu i dobio Srbina: Andrej Ilić stiže u transferu koji može da naraste do 6.200.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 09:48

Još jedan naš fudbaler u Čempionšipu

Het-trik Srba u Čempionšipu. Ne u smislu golova – mada bi moglo da ih bude – već prisustva, pošto će se mini-kolonija naših igrača u drugoj ligi Engleske uvećati ove sedmice, pod uslovom da se realizuje transfer Andreja Ilića iz Volerenge u Kardif. A tako nagoveštavaju mediji u Norveškoj, potencirajući da je tamošnji tim pred dogovorom sa Ostrvljanima, posle čega će se 23-godišnji špic pridružiti starosedeocu Nikoli Jojiću iz Stouka, odnosno zimskom novajliji Hadersfilda, Bojanu Raduloviću.

Da Ilić ne ostaje na severu Evrope bilo je jasno posle ispadanja Volerenge iz elitne divizije Norveške, posle čega je i klub shvatio da je najbolje za sve strane da unovči njegove dobre partije i efikasnost oličenu u činjenici da je po dolasku iz letonskog RFS-a postigao 11 golova na 16 utakmica. Bilo je dosta opcija na stolu za nekadašnjeg đaka Partizanove škole fudbala, da bi na kraju odbarao Kardif.

Izabrane vesti

Ili su Velšani pikirali njega. Spremni su i dobro da plate. Prema navodima TV2, u pitanju je iznos od 70.000.000 norveških kruna, što je oko 6.200.000 evra. Isti izvor dodaje da je to celokupan novac koji bi mogao da se slije na račun Volerenge, u sklopu svih bonusa koji su u papirima. TV2 napominje da je 3.500.000 evra realan novac koji će u cugu dobiti, a da ostatak zavisi od učinka Andreja. Mada, kad se pogleda njegov golgeterski opus u prethodna dva kluba sve ukazuje da bi mogao da bude od koristi i u Čempionšipu. Zato Volerenga želi da uključi i u dogovor i procente od naredne prodaje, sigurna da će mimo 6.200.000 evra – ako do njih dođe – moći da računa i na dodatni novac. Sve ovo pokazuje da su dva kluba napredovala u pregovorima, jer je pre desetak dana Kardif nudio samo 2.500.000 evra, a Volerenga tražila bar 4.500.000. Zato se i došlo do sporazma koji uključuje bonuse, kao vid saradnje.

Kardif je u ovom trenutku 14. na tabeli Čempionšipa, u konkurenciji 24 tima. Daleko je od borbe za opstanak, jer je 12 bodova iznad crte, a samo šest koraka zaostaje za Koventrijem, poslednjom ekipom koja bi, na osnovu trenutnog plasmana, igrala baraž vredan ulaska u Premijer ligu.

Ilić je u Srbiji, posle staža u mlađim kategorijama Partizana, igrao za Javor i Napredak, posle čega je golgeterski eksplodirao u inostranstvu i sad će to, sva je prilika, naplatiti dobrom transferom.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara