Ne zaboravlja se Emilijano Sala (©Reuters)
Ne zaboravlja se Emilijano Sala (©Reuters)

Kardif traži od Nanta 120.000.000 evra za Emilijana Salu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 21:59

Nesvakidašnji potez velškog kluba

Više od pet godina prošlo je od tragične pogibije Emilijana Sale tokom leta iz Francuske za Kardif, ali i dalje se ne smiruju strasti zbog slučaja koji odavno više nema veze ni sa fudbalom, ni sa stradanjem argentinskog napadača.

Kardif je još pre nekoliko godina pokrenuo sudski postupak protiv Nanta i zatražio da se isplati određena vrsta kompenzacije, za pretrpljenu štetu, a suma koje se vrtela na startu procesa sada je dostigla potpuno nove visine.

Izabrane vesti

Prema informacijama dobro obaveštenog lista Ekip, Kardif je na novom saslušanju u Trgovinskom sudu u Nantu zatražio da obeštećenje na ime pretrpljene ekonomske štete iznosi – 120.200.000 evra!

Kako se navodi, Kardif od Nanta traži neku vrstu komercijalne odštete pošto je određenim ekonomskim analizama procenjeno da je bi klub imao gotovo 55 odsto šansi više za opstanak u Premijer ligi da je Argentinac uspeo da zaigra u novom timu.

Podsetimo, Kardif je ispao iz Premijer lige na kraju sezone 2018/19 i od tada je stalni član Čempionšipa. Sala je u zimu 2019. bio plaćen Nantu 17.000.000 evra, ali nikada nije uspeo da zaigra pošto je mimo svih saveta iznajmio mali avion umesto da putuje komercijalnim letom i uputio se ka Kardifu usred nevremena posle čega je i doživeo nesreću...

U Kardifu smatraju da su u periodu od 2019. do 2023. godine zbog eliminacije u Čempionšip izgubili više desetina miliona evra po sezoni, a klub takođe traži i dva miliona evra na ime pretrpljene štete u reputaciji.

Sa druge strane u Nantu uporno demantuju da imaju bilo kakve veze sa celim slučajem i smatraju da Kardif nema čvrst slučaj i razlog da traži toliki novac, te ukazuju na moralnu štetu koju klub trpi zbog celog slučaja. Oni su takođe uputili kontratužbu i ceo slučaj je jako zamršen.

Strašno je u šta se fudbal pretvorio i kako se zarad sitnih pobuda razvlači ime mrtvog čoveka...


tagovi

Emilijano SalaNantKardif

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara