Manolo Himenez (©AFP)
Manolo Himenez (©AFP)

Karera ostao bez posla u Atini, AEK četvrti put odabrao Manola Himeneza

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.12.20. | 00:45

Španski stručnjak ponovo na klupi žuto-crnih

Velika kriza u redovima atinskog velikana naterala je predsednika Dimitrisa Melasinidisa na promene. Nije dugo trebalo da se čaršijske priče pretvore u realnost, pa je Masimo Karera ostao bez posla u Atini, a već je dogovoreno i ko će ga naslediti - Manolo Himenez.

Italijan je nakon godinu dana i 50 utakmica ostao bez posla u grčkoj prestonici, samo jedna pobeda u četiri poslednja kola u Superligi uz loša izdanja u Ligi Evrope koštala su ga klupe. Ne mora ipak da brine, jer je moskovski Spartak spreman da ga vrati u svoje redove (italijanski stručnjak je na Otrkitije areni radio od 2016. do 2018. godine). Predvodio je AEK na 50 utakmica, ostvario je učinak od 27 pobeda, 12 remija i 11 poraza.

Izabrane vesti

Iako se spekulisalo da bi srpski stručnjak Ivan Jovanović mogao da sedne na njegovo mesto u grčkom velikanu, izbor je pao na Manola Himeneza, stručnjaka iz Andaluzije koji je već u tri navrata vodio klub iz Atine. Bivši španski reprezentativac je AEK predvodio u sezoni 2010/11, potom u sezoni 2017/18, pa kratko i 2019. godine. Osvojio je i titulu u Grčkoj 2018. godine, prvu za atinski klub posle 24 godine. Sada se vraća u Atinu i potpisaće ugovor na godinu i po dana, ostaje da se vidi da li će odmah staviti paraf za 18 meseci ili će dobiti ugovor po modelu 6+12. Prethodni angažman imao je u Al Vahdi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, od minulog leta je bez kluba.

Prestonički klub bi mogao da napusti i direktor Ilija Ivić, ali još uvek nema preciznih informacija o njegovoj sudbini u Atini. Sudeći da je Jovanović bio njegov pik i minulog leta za trenera, postoji realna mogućnost da sa Karerom klub napusti i stariji brat Vladimira Ivića.


tagovi

Ilija IvićIvan JovanovićManolo HimenezMasimo KareraAEK Atina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara