AEK je opet u krizi: Srbin stiže na klupu, Srbin odlazi iz fotelje?

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 12:51

Trojica kandidata da naslede Kareru

Samo jedna pobeda u poslednja četiri kola, očajna izdanja u Ligi Evrope i AEK je opet u velikoj krizi.

Atinski velikan se nalazi u teškoj situaciji, a ceh bi mogli da plate trener Masimo Karera i direktor Ilija Ivić.

Izabrane vesti

Neće biti čudo ako Karera dobije otkaz još u toku dana jer je istrošio kredit koji je imao kod uprave. Remi sa slabašnim Volosom je bila kap koja je prelila čašu i predsednik Dimitris Melasinidis razmišlja o što hitnijoj promeni trenera kako bi ekipa u boljem raspoloženju dočekala nastavak sezone i derbi protiv Olimpijakosa koji je na programu 3. januara.

Kao kandidati da naslede Kareru se pominju Manolo Himenez, Gustavo Pojet i Ivan Jovanović. Favorit je Španac koji je u tri mandata sedeo na klupi žuto-crnih i uživa veliku popularnost kod navijača s obzirom da je klubu doneo titulu (2018) i kup (2011). Slobodan je otkako je letos napusti Al Vahdu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. I Gustavo Pojet je već imao iskustvo na klupi žuto-crnih. U sezoni 2015/16 je trenirao AEK šest meseci, a već dve godine je slobodan otkako je napiustio Bordo.

Međutim, dobre šanse se daju i iskusnom srpskom stručnjaku Ivanu Jovanoviću.

On je slobodan od aprila otkako je napustio selektorsku klupu reprezentacije UAE. Još u leto 2019. je bio prvi pik direktora Ilije Ivića kada je Srbin postao direktor atinskog kluba, ali je Jovanović tada odbio ponudu jer nije želeo da se vraća u grčki fudbal. Iskusni srpski stručnjak ima zavidno iskustvo i ugled u grčkom fudbalu. Tamo je završio igračku i počeo trenersku karijeru. U dva mandata je vodio Iraklis, kratko trenirao Panahaiki a Grci ga najviše cene zbog onoga što je uradio dok je vodio kiparski APOEL. Tamo je u dva mandata proveo sedam godina, osvojio četiri titule prvaka, jedan Kup Kipra i četiri Superkupa države, a senzaciju je napravio 2012. kada je doveo APOEL do četvrtfinala Lige šampiona.

Ivić i dalje ima o njemu visoko mišljenje i voleo bi da ga vidi na klupi atinskog kluba. Podsetimo, za Jovanovića je zainteresovan i bugarski Ludogorec koji takođe traži trenera, a pominjao se i kao jedan od kandidata za selektorsku funkciju u Srbiji.

Međutim, pitanje je da li će i Ivić da ostane u fotelji direktora atinskog kluba. Posle smene Vladimira Ivića u Votfordu, grčki mediji su počeli da povezuju Srbina sa bivšim klubom u kojem mu radi brat, ali sada imaju informacije da su veće šanse da Ilija napusti AEK, nego da Vladimir dođe u klub.


tagovi

Ivan JovanovićGustavo PojetManolo HimenezMasimo KareraAEK AtinaIlija Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara