Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Karlo Ančeloti pred Siti: Nemamo Benzemu, ali sada se više krećemo

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 14:54

"Neće vam biti teško da pogodite startnu postavu, prilično je jasna"

U utorak u 21.00 čeka nas još jedan veliki derbi evropskog fudbala između Real Madrida i Mančester Sitija. Treću uzastopnu sezonu ova dva giganta sastaju se u Ligi šampiona, prethodna dva okršaja vodili su u polufinalima i po jednom bili uspešniji, a sada će igrati u četvrtfinalu.

Sutrašnji meč biće jubilarni 200. za Karla Ančelotija u elitnom takmičenju. Nada se italijanski stručnjak da će se radovati povoljnom rezultatu svog tima, koji je domaćin prve utakmice.

Izabrane vesti

"Igramo na našem stadionu, što je prednost koju moramo da iskoristimo. Najvažnije će biti da budemo mentalno spremni, da budemo hrabri i da pokažemo karakter. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu i uveren sam da ćemo dati sve od sebe, u svakom smislu. Imamo kvalitet da budemo konkurentni, očekujem atraktivan meč, obe ekipe imaju svoje karakteristike i dosta kvaliteta, što će uticati da utakmica bude tehnički lepa. Probaćemo da uspostavimo dominaciju u određenim aspektima, kao što će i oni probati u nekim drugim. Ko će biti uspešniji videćemo nakon revanša", izjavio je Ančeloti.

S obzirom na to da se Karlo Ančeloti i Pep Gvardiola odlično poznaju, teško je očekivati da će uspeti da iznenade jedan drugog u velikoj meri. Upravo je to istakao italijanski stručnjak.

"Ne planiram nikakve egzibicije sa sastavom. Neće vam biti teško da pogodite startnu postavu, prilično je jasna".

Madriđani su odranije bez povređenih Kurtoe i Alabe, pa se od starta očekuje postava Lunin - Karvahal, Rudiger, Naćo, Mendi - Kamavinga, Kros, Valverde, Belingem - Rodrigo, Vinisijus.

"Ima dosta kvalitetnih igrača na obe strane i neki od njih će rešiti meč, kao što uvek i bude. Osim strategije, bitno je da su igrači samouvereni. Gvardiola ima mogućnost da stavi štopere na krila i da oni odigraju dobro. Siti je veoma dobar pozadi", smatra Ančeloti.

Poslednji susret Građani su dobili sa ubedljivih 4:0. Osvrnuo se Realov trener i na taj meč.

"Tu utakmicu smo odigrali bez hrabrosti i karaktera, što je od presudnog značaja za ovakve duele. Nama je u revanšu to nedostajalo".

Za razliku od prethodnih duela sa Mančester Sitijem, Real će ovaj put u bitku bez Karima Benzeme. Francuz je prethodnih godina bio garant golova, ali sad je ta uloga podeljena na više različitih. Doprinose i Vinisijus i Belingem i Rodrigo, pa i Hoselu...

"Sada igramo sa drugačijim karakteristikama kada imamo loptu u posedu. Prošle sezone smo imali Benzemu koji je bio referenca, ali više ga nemamo. Njegovo odsustvo nadoknadili smo većom kretnjom u napadu i to će i ovaj put biti od velike važnosti. Ne smemo da se strogo pozicioniramo u napadu", otkrio je trofejni strateg.

Upitan je Karlo Ančeloti i za česta poređenja sa Pepom Gvardiolom na temu ko je bolji trener.

"Gvardiola je veliki trener. Ne zanima me šta neko misli o meni, već o mom timu", kratak je bio Italijan, koji je priznao da i dalje ima tremu pred utakmice iako ih je sakupio fantastičnih 200 samo u Ligi šampiona.

"Satima pred utakmicu osećam nervozu. Poraz vas tera da patite, a da li vas pobeda čini srećnim? I ne baš, pošto je više to osećaj olakšanja jer će naredni dani biti mirniji. Patnja je deo ovog posla, održava te u životu, za mene je to pokretačka snaga", dodao je Ančeloti.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridLiga šampionaMančester Siti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara