Kejnova potera za Levom i rekord kao uteha

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 09:45

Mada je trofej Lige šampiona i dalje na talonu...

Bajern je bez titule ostao, ili da budemo precizniji - velike su šanse da će ostati. U prvoj utakmici sezone izgubio je Superkup Nemačke. Iz DFB kupa ispao je rano i neočekivano, od ovogodišnjeg trećeligaškog čuda Sarbrikena, pa je mogućnost za osvajanje trofeja svedena na minimum: Liga šampiona ili ništa.

Ovo u prevodu znači da postoji sasvim realna mogućnost da Hari Kejn i nakon sezone 2023/24 kraj svog imena jednu veliku nulu kada su u pitanju osvojeni trofeji.

Izabrane vesti

Ali ono što bi u dobroj meri moglo da kompenzuje ovosezonske 'krompiriće' jednog od najboljih napadača današnjice jeste ulazak u istoriju kroz golgeterski učinak u prvoj bundesligaškoj sezoni. Da će biti prvi strelac Nemačke u to nema sumnje - mada bi trka bila žestoka da je Seru Girasi odigrao isti broj utakmica, da se nije povređivao i da nije išao na Afrički kup nacija - tako je njegov primarni cilj zapravo postao dostizanje rekorda Roberta Levandovskog iz sezone 2020/21, kada je postigao 41 gol.

Podsetimo, prethodni decenijski rekorder bio je Gerd Miler sa 40 pogodaka u jednoj sezoni...

Kada je juče smestio loptu u mrežu gol Darmštata Hari Kejn došao je cifre od 31 gola i probio se na osmo mesto liste najboljih strelaca Bundeslige u jednoj sezoni. Kako je do kraja preostalo još osam rundi, jasno da prosek od gola po meču ne može da mu donese svrgavanje Levandovskog sa trona, međutim ko može da garantuje da Hari neće makar dva-tri puta do kraja da eksplodira i, recimo, het-trikom, razori rivale.

A to bi već značilo ozbiljnu pretnju po rekord.

A kada smo već kod rivala, evo s kim do kraja Bajern igra: Dortmund (D), Hajdenhajm (G), Keln (D), Union Berlin (G), Ajntraht Frankfurt (D), Štutgart (G), Volfzburg (D), Hofenhajm (G).

Izvesno je da bi i Bajernov plasman u polufinale ili finale Lige šampiona verovatno smanjivao šanse Kejnu, jer Tuhel bi ga možda i poštedeo pred neke od ključnih utakmica u eliti.

Naravno, nema sumnje da bi Englez svako individualno dostignuće i rekord menjao za 'ušatog'...


tagovi

Hari Kejn

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara