Zoran Milinković (© MN Press)
Zoran Milinković (© MN Press)

Kiza prvi put o smeni u Kragujevcu: Kad su mene ovako „omlatili“, kako će tek manje uspešne

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 10:29

„Nisam srećan što sam bio akter svojevrsne lakrdije“, kaže doskorašnji trener Radničkog 1923 i demantuje sukob na relaciji Mirić-Volkov

Raritetna pojava u srpskom fudbalu: Zoran Milinković je na klupi Radničkog 1923 duplo više vremena proveo tokom prijateljskih, nego takmičarskih utakmica. Taman kad se očekivalo da sa Kragujevčanima započne misiju opstanka, smenjen je desetak dana pred početak drugog dela šampionata, zbog čega će ostati zabeleženo da je Šumadince vodio na pet superligaških i osam kontrolnih mečeva.

Mada nije zabeležio trijumf pred kraj 2021. godine (remiji sa Spartakom i Radnikom, porazi od Napretka, TSC-a i Čukaričkog), učinak tokom zime davao mu je za pravo da će se pomeriti sa poslednje pozicije na tabeli. Pet trijumfa i tri remija trebalo je da rašire krila svima u klubu pred nastavak trke za bodove, ali bez popularnog Kize.

Izabrane vesti

Sve ima prvi put, tako i posle 20 godina na klupi nevešto režiran jednostrani prekid radnog odnosa. Da bude crnje: posle konsolidovanja posrnule ekipe i prekida serije od sedam uzastopnih poraza, zatim zimus dopunske selekcije i osam kontrolnih utakmica s pozitivnim ishodom; pogotovo pobede nad članom elitne ukrajinske lige, Ruhom iz Lavova. Visoko ocenjene od sportskog sektora, kako je rečeno: utakmice za fudbalske udžbenike“, predočio je Milinković na stupcima Sportskog žurnala, u prvom obraćanju javnost posle smene.  

Kako kaže – neuobjašnjive.

Zalud i evropski parametri izuzetne spremnosti igrača, obima i intenziteta trčanja, brzine, kad je posle povratka u Kragujevac smenjen Nikola Fržović, „topina” od direktora i čoveka! Sutradan i ja, bez suvislog objašnjenja sportskog direktora Slavka Perovića. Kasnije je poručio SMS-om da nije učestvovao u tome. Dobro... Vrhunac nepočinstva se zbio posle druge sednice Skupštine kluba i tvrdnje sekretara Ivana Berečića: „Kizo, otkaz je politička odluka“.

Umesto Zorana Milinkovića Radnički je angažovao Nenada Lalatovića, koji će ove subote pokušati na prolećnoj premijeri da savlada novosadski Proleter. Nekadašnjeg treneru Partizana, Vojvodine, OFK Beograda, grčkih i kiparskih klubova sve ovo je teško palo.

Nisam srećan što sam bio akter svojevrsne lakrdije i prinudu morao da prihvatim, doduše, teška srca. Znate, kad su ovako „omlatili“ mene, trofejnog trenera i veoma uspešnog u Ligi Evrope. Mene, koji je sa tri kluba izborio plasman na evroscenu, domaće i inostrane uvodio u viši rang i ostavljao u ligi, kako će tek manje iskusne i uspešne. Nasuprot tome, raduju dobrodušne reakcije igrača i zaposlenih u Radničkom, brojni pozivi kolega, čak i ljudi u mojim bivšim klubovima“.

Jedna od verzija koja kruži kragujevačkom čaršijom tiče se, navodnog, sukoba kapitena Marka Mirića i pomoćnog trenera Vladimira Volkova na susretu sa ukrajinskim Ruhom. Prema tim pričama, doskorašnjem šefu struke je zamereno što nije intervenisao.

Budalaština... Nema veze, blage. Vlada i Marko su prijatelji, svojevremeno saigrači u banjalučkom Borcu. Sporečkali su se verbalno u žaru borbe i, kako na pripremama vazda biva, stali na tome. Ma, nije vredno pomena, verujte“, dodao je Kiza Milinković za Žurnal.


tagovi

Zoran MilinkovićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara