Ključa u PLS: Skup penal Inđije u 90. minutu, Ub ima crne perle, OFK Beograd nastavio rasprodaju

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.04.24. | 19:14

Bez golova u derbiju kola u Smederevu

Dva kola pre kraja preliminarnog dela sezone i početka takmičenja u plej-ofu i plej-autu, kuva na sve strane u Mozzart Bet Prvolij ligi Srbije. Što za ulazak u Superligu, što za baraž, što za opstanak…

Danas su odigrani najzanimljiviji mečevi 28. kola među kojima i čak dva derbija direktnih rivala rasproeđenih na tabeli od drugog do petog mesta.

Izabrane vesti

U derbiju kola u Smederevu nije bilo golova (0:0). Domaćin nije uspeo da savlada drugoplasirani Tekstilac i priđe mu na bod razlike. Smederevo je više želelo pobedu, više napadalo, ali nije našlo put do mreže… Sjajnu priliku posle 15 minuta igre je imao Lazar Marković, a šansu utakmice je propustio nigerijski napadač Entoni Lokosa čiji šut glavom sa pet metara u 59. minutu je čudesnom intervencijom na gol-liniji zaustavio golman Bojan Brać. Gostima je više odgovarala podela plena i uspeli su da zadrže odstojanje u odnosu na jednog najvećih konkurenata.

U još jednom okršaju direktnih konkurenata za plasman u Mozzart Bet Superligu Srbije, Jedinstvo sa Uba je slavilo mnogo važnu pobedu u Inđiji – 1:0. Zablistale su “crne pelre” gostiju Kvaku Karikari i Ibrahim Zubairu. Karikari je u 70. minutu “ukrao” loptu na sredini terena, odigrao dupli pas Zubairuom, protrčao kroz odbranu domaćih kao brzi voz i na tacni servirao zicer rezervisti Jovanu Stojanoviču koji je minut ranije ušao sa klupe. Iskusni napadač nije propustio ovakvu priliku i doneo je vođstvo Jedinstvu.

Ipak, imala je Inđija idealnu šansu u 90. minutu da izbegne proaz i ostane na trećem mestu. Golman Jedinstva Dubljanić je srušio Vasilija Janjića i skrivio penal. Odgovornost je preuzeo Slaviša Stojanović i poslao loptu visoko preko gola. Mogao bi ovo na kraju sezone da se ispostavi kao najskuplji promašaj Inđije. Gosti na Ub nose tri boda sa kojima su preskočili Inđiju i trenutno su trećeplasirani sa dva boda manje od Tekstilca i dva više od današnjeg rivala i Smedereva.

O plasmanu u viši rang nastavlja da sanja i Radnički iz Sremske Mitrovice koji je produbio agoniju Kolubare (samo bod u poslednja četiri kola), savladao je 2:0 i na dobrom je putu da obezbedi plej-of. Seriju pobeda u trci za plej-of je nastavio i Grafičar. Treću uzastopnu je ostvario u gostima protiv Vršca (3:2) i blizu je plasmana u plej-of.

Još jedno neprijatno iznenađenje je priredio lider OFK Beograd. Davljenik Maldost GAT je iznenađujuće lako sa 3:1 savladala Romantičare koji su nastavili prolećnu rasprodaju bodova. Na kraju prvog dela sezone, OFK Beograd je bio ubedljivi lider Mozzart Bet Prve lige Srbije. Romantičari su u 20 utakmica imali 16 pobeda, samo jedan poraz i osvojili čak 51 bod. Stekli su ogromnu bodovnu prednost na prvom mestu i opustili se u drugom delu sezone. I dalje su prvi, i dalje imaju 12 bodova prednosti i plasman u viši rang ne bi trebalo da dođe pod znak pitanja…

Mladost GAT se isto tako iznenađujuće probudila u prolećnom delu sezone. Jesenas je u 20 utakmica ostvarila samo dve pobede, a sada već četiri u osam prolećnih kola. I poboljšala je šanse u borbi za opstanak. Dvostruki strelac za domaće je bio Kokanović. Na početku meča je pogodio sa distance, potom je Georgijević izjednačio glavom u 51. minutu i onda je usledio prelomni period meča. Prvo je Vuk Bogdanović skrivio penal koji je Jokić pretvorio u 2:1, a onda je Kokanović postigao još jedan lep gol šutem sa distance.

Konačan rasplet i podela na plej-od i plej-aut sledi u narednih 10 dana u poslednja dva kola osnosnog dela lige. Derbi pretposlednjeg kola se igra u Mitrovici gde gostuje Inđija. Podsetimo, u plej-of ide osam najboljih, a preostalih osam u plej-aut gde se igra jednokružni sistem. Dva najboljeplasirana tima idu durektno u Mozzart Bet Superligu Srbije, dok će treći i četvrti u baraž sa superligašima. Iz lige ispadaju četiri najslabije plasirana tima.

MOZZART BET PRVA LIGA - 28. KOLO

Utorak

Metalac - Radnički Novi Beograd 2:0 (0:0)

/Arambašić 69, 84/

Sloboda - Dubočica 1:0 (0:0)

/Srbijanac 75/

Sreda

Inđija - Jedinstvo Ub 0:1 (0:0)

/Stojanović 70/

Mladost GAT - OFK Beograd 3:1 (1:0)

/Kokanović 5, 76, Jokić 69 penal - Georgijević 51/

Radnički SM - Kolubara 2:0 (1:0)

/Stanisavljević 16, 61/

Smederevo - Tekstilac 0:0

Vršac - Grafičar 2:3 (1:2)

/Rikelme 5, Perović 83 - Ajdar 24, Petrović 28, Mbup 73(

Mačva - RFK Novi Sad 2:1 (1:1)

/Jevtić 19, Pejović 79 - Dervisi 14/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara