(©Reuters)
(©Reuters)

Ko je pobrkao šešire za EP? Albanija u drugom, Holandija i Hrvatska u trećem

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 10:17

Tako izgledaju trenutne projekcije žreba

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ulaze u pretposlednji krug, onaj finalni je ostavljen za novembar. Sedam selekcija se već plasiralo, uz domaćina Nemačku kao osmu, dok za ostale vize još traje velika trka.

Za decembar je već zakazan žreb za grupe Evropskog prvenstva, a kako sada stvari stoje, šeširi će izgledati, blago rečeno, čudno. Krivicu za to snosi UEFA, kod koje ne važi princip „minulog rada“, koeficijenta i tako dalje. Sve se svodi na to koliko si bio dobar tokom samih kvalifikacija. Dobro, možda je i to najpoštenije, ali opet se dobija neka iskrivljena slika evropskog fudbala.

Izabrane vesti

Na današnji žreb projekcija žreba izgleda ovako:

U prvom šeširu bi bile sve same ale i tu nema šta da se doda – Nemačka, Portugalija, Francuska, Belgija, Španija i Engleska.

Ali drugi i treći šešir bi izgledali kao da je neko zamenio „ćupove“. Oni koji bi trebalo da su u drugom, sada su u trećem i obrnuto.

U drugom šeširu su trenutno: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.

A u trećem: Škotska, Holandija, Srbija, Italija, Hrvatska i Češka.

Dok četvrti šešir čine: Slovenija, Slovačka, Rumunija i četiri pobednika baraža.

Naravno, kao što smo rekli, ovo je trenutna projekcija prema trenutnom stanju na tabelama. Većina pomenutih reprezentacija nije ni izborila mesto na EP, tako da su promene i preokreti do kraja mogući.

Ali drugi i treći šešir izgledaju zaista naopako. Doduše, mogla je Srbija, da je malo više zapela, da se nađe u drugom...


tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara