Koreografija navijača Ciriha (©Reuters)
Koreografija navijača Ciriha (©Reuters)

Ko još veruje u Cirih?

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 08:53

Tim Ludovika Manjana, posle serije od četiri poraza, autsajder protiv pretposlednjeg Siona

Razočaravajuća sezona je iza Ciriha i Siona, mada tim iz najvećeg grada Švajcarske još ima priliku da se "izvadi". Evropska pozicija je još dostižna, a večerašnji dvoboj sa Sionom u okviru zaostalog 30. kola Superlige pokazaće ima li realnih osnova da se tako nešto desi (20.30).

Beli su daleko od najbolje sezone, ali istovremeno tim Ludovika Manjana ispunjava svoj glavni zadatak, pošto se nalazi van zone ispadanja. Klub je trenutno šesti na tabeli i devet bodova je ispred trenutnog rivala, koji je u zoni plej-auta. Ipak, i pored toga što je bezbedan, Cirih ne može da se oseća komforno usled katastrofalne forme koja preti da ga košta izlaska na međunarodnu scenu. Željeno četvrto mesto je udaljeno sedam bodova i drži ga Servet, pa je za Bele veoma važno da se pred poslednje dve runde primaknu timu iz Ženeve i pokušaju da preokrenu situaciju.

Izabrane vesti

Četa sa Lecigrunda nanizala je četiri poraza u kojima je postigla samo jedan gol, a ukupno na pet prethodnih susreta nije uspela da pobedi. Otežavajuća okolnost po Manjana je činjenica da za okršaj sa Sionom neće moći da računa na nekolicinu navalnih igrača. Suspendovan je Šenbehler, drugi strelac ekipe, dok je van stroja i Tosin, još jedan adut sa sedam pogodaka u sezoni. Pored njih u protokolu neće biti ni Mahija i Janjičića.

Sa druge strane, Sion se bori da matematički izbegne direktno ispadanje, a za to mu je neophodan bod. Klub je udaljen šest bodova od poslednjeg mesta, dok je fenjeraš Ksamaks već odigrao svoj meč u ovom kolu. U poslednjem kolu Sion je remizirao 1:1 sa Tunom, produživši neporaženi niz na pet mečeva.

Sva tri dvoboja Ciriha i Siona ove sezone okončana su golom na obe strane. Sion je kao domaćin slavio sa 3:1, dok je jednom bilo 1:1, a Cirih je kod kuće pobedio sa 4:2.

ŠVAJCARSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 30. KOLA

Utorak

20.30: (3,15) Cirih (3,45) Sion (2,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1SionCirih

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara