Napadač Fluminensea Fred (©Reuters)
Napadač Fluminensea Fred (©Reuters)

Korintijans nastavlja da posrće, Fred načeo Bragantino i došao na korak do Romarijevog rekorda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.06.21. | 05:22

Kup Brazila, treća runda: Ni Silvinjo ne pomaže Musketarima, Fluminense na pragu osmine finala

Velikan brazilskog fudbala iza sebe ima lošu sezonu, ali ni ove ne uspeva da popravi stvari. Trenera Vagnera Mansinija je loš početak koštao posla, ali ni njegovom nasledniku Silvinju nije dobro krenulo. Musketari su posle startnog poraza u Seriji A od Atletiko Gojanensea (0:1) od iste ekipe i u prvom meču šesnaestine finala Kupa Brazila doživeli novi. Ovoga puta još ubedljiviji - 0:2.


Izabrane vesti

Samo 20 minuta trebalo je gostima da u Sao Paulu stignu do dva gola prednosti. Sve je postalo jasno na Neo Kimika Areni posle 17 minuta igre u drugom delu, kada je iskusni Fagner zaradio drugi žuti karton. Sa igračem manje, indisponirani domaćin nije mogao mnogo, pa nije uspeo da stigne ni do utešnog pogotka. Bivši trener Liona Silvinjo pred sobom ima težak zadatak, teško će njegovi puleni uspeti da nadoknade zaostatak u revanšu.

Samo 10 minuta trebalo je Atletiku da stigne do prednosti. Akcija kao iz udžbenika, lopta je otišla na desnu stranu ka danas sjajnom desnom beku Duduu. Usledio je centaršut na ivicu peterca, odakle je Pereira rutinski sproveo u mrežu. Već u 20. minutu domaćin se našao u novoj nevolji. Pukla je kontra, sjajno su je istrčali gosti, Žoao Paulo je posle pravovremenog pasa izbio sam pred golmana Korintijansa i bez problema ga natera da po drugi put u kratkom vremenskom roku vadi loptu iz mreže.

Korintijans je delovao nepovezano, ostavljao je previše prostora rivalu, kojeg je pokušavao da ugrozi isključivo dugim loptama. Jednom je bio blizu postizanja pogotka, nakon centaršuta Ramira dobro je u kaznenom prostoru rivala skočio Arao, ali je njegov udarac glavom uspeo da ukroti Fernando Migel.

U nastavku su gosti pametnu prepustili loptu rivalu, kako su uvideli da Silvinjovi puleni nemaju pravu ideju kako da ih ugroze. Sve je postalo manje-više jasno u 62. minutu, kada je bivši reprezentativac Fagner zaradio drugi žuti karton. Interesantno je da je oba faula za javne opomene napravio nad Ze Robertom.

Brojčanu prednost Atletiko Gojanense nije uspeo da iskoristi, ali je u dva navrata bio blizu. Najpre je Kasio odbranio pokušaj Pabla Dijega, a potm je Lusao pogodio prečku. Jedinu priliku za Musketare u finišu imao je Mateus Vital, ponovo je u pitanju bio udarac glavom i još jednom je Migel bio siguran.

U istom terminu Fluminense je na Marakani ugostio Bragantino. Fluzao je sezonuu Seriji A počeo zadovoljavajućim remijem sa Sao Paulom (0:0), dok je Red Bulov tim bio ubedljiv protiv povratnika Šapekoensea. Ipak, iskusni Fred se vratio u prvu postavu ekipe iz Rija, sa druge strane nije bilo Klejtona i Klaudinja, koji su sa olimpijskom reprezentacijom Brazila na pripremema za Olimpijske igre u Tokiju, što se na kraju pokazalo kao nepremostiva prepreka za goste. Četa Rožera Mašada slavila je sa 2:0.

Revanš je na programu u sredu, a golovi u gostima nemaju vrednost, pa će se u slučaju pobede Bragantina u drugom meču pristupiti izvođenju penala.

Iskusni Fred je propustio premijeru u Brazileirao protiv Sao Paula zbog gastroenteritisa, ali se danas vratio na teren i odmah postigao pogodak. Već ih je postigao 11 ove sezone, a tokom karijere ih je ubeležio čak 30 u Kupu Brazila. Jedan gol deli ga od najboljeg strelca takmičenja, legedarnog Romarija.

Popularna Masa Bruta je pretrpela prvi poraz još od 14. maja. Od tada je remizirala sa Ponte Pretom, dobila Taljeres i Tolimu u Kopa Sudamerikani (izborila plasman u narednu fazu) i u na startu domaćeg prvenstva savladala Šapekoense.

Prvi put je Fluminense pripretio u 25. minutu preko Nenea, koji je posle odličnog prodora došao na ivicu peterca, ali je tukao traljavo i jako neprecizno iz odlične pozicije. Uzvratio je Lukas Evanđelista na drugoj strani, posle prave majstorije. Pobegao je rivalu posle pasa sa desne strane, potom prebacio narednog defanzivca rivala, usledio je opasan šut sa ivice peterca, ali pored gola rivala. Do kraja prvog dela beležimo i solidan pokušaj Nenea sa oko 20 metara udaljenosti, za malo je bio neprecizan, a isti fudbaler je i u 42. minutu okušao svoju sreću sa distance i još jednom tukao pored gola rivala.

Fred je otvorio drugi deo dobrim pokušajem, a onda je posle sjajnog povratnog pasa sa ivice kaznenog prostora pronašao put do mreže rivala u 61. minutu. Samo devet minuta kasnije domaćin stiže i do drugog pogotka, Abel Ernandez trese mrežu Bragantina za 2:0. Lukas Evanđelista je ponovo bio blizu postizanja pogotka na drugoj strani, ali nije uspeo da vrati nadu svojoj ekipi da može da ostane ne poražena, već je njegov pokušaj glavom uspeo da ukroti golman Fluzaa.

KUP BRAZILA - ŠESNAESTINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Vila Nova - Baija 0:1 (0:0)

Sreda

Sianorte - Santos 0:2 (0:1)

Boavista - Vasko da Gama 0:1 (0:1)

Žulo Esporte - Sao Paulo 3:2 (2:2)

Šapekoense - ABC 3:1 (2:0)

Gremio - Brazilijense 2:0 (1:0)

Fortaleza - Seara 1:1 (0:1)

/Paulista 71 - Kleber 10/

Remo - Atletiko Mineiro 0:2 (0:2)

/Hjoran 15, Fernandez 45+2/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Krisijuma 0:0

Korintijans - Atletiko Gojanense 0:2 (0:2)

/Ribeiro 10, Žoao Paulo 20/

Fluminense - Bragantino 2:0 (0:0)

/Fred 61, Ernandez 70/

23.55: Avai - Atletiko PR

23.55: Vitorija - Internasional

Petak

02.30: CRB - Palmeiras

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup BrazilaFluminenseBragantinoKorintijansAtletiko GojanenseFredAbel Ernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara