Slavlje fudbalera Al Hilala (Reuters)
Slavlje fudbalera Al Hilala (Reuters)

Kosanovićeva Al Džazira povela, pa osetila Al Hilalov gnev: Saudijski šampiona protiv Čelsija za finale

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 19:43

Azijski galaktikosi primili gol posle petnaestak minuta igre, a onda spakovali šest u mrežu rivala

Godinama unazad Al Hilal je neprikosnovena fudbalska sila u Saudijskoj Arabiji, ali i u čitavoj Aziji. Večeras je demonstrirao moć i u četvrtfinalu Svetskog klupskog prvenstva, a iz prvog lica ju je osetila Al Džazira. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je poveo posle petnaestak minuta igre, ali tako samo razjario Azijske galaktikose koji su do kraja utakmice spakovali šest lopti u mrežu protivnika - 6:1.

Na talasu ogromnog samopouzdanja jahaće u naredna tri dana kada ih očekuje najveći ispit i polufinalni duel sa Čelsijem koji svi vide kao novog vlasnika trofeja namenjenog svetskom prvaku.

Izabrane vesti

U završnih desetak minuta prvog poluvremena prvi gol za klub za koji je potpisao ove zime postigao je iskusni Odion Igalo, a koji minut kasnije strelu u malu mrežu ispalio je Mateus Pereira. Dakle, za preokret Al Hilala i kapitulaciju odbrane kojom je komandovao srpski internacionalac Miloš Kosanović zaslužan je dvojac koji je svojevremeno nastupao u Premijer ligi sa puno uspeha.

Pereira je imao brutalne brojke u Premijer ligi u sezoni 2020/21 (11 golova, osam asistencija), ali kako je Vest Bromvič Albion ispao iz elite Brazilac je odlučio da se finansijski obezbedi i zaigra u Saudijskoj Arabiji iako je komotno mogao da nastavi karijeru u nekoj od najboljih pet liga Evrope. Malo pre isteka sat vremena igre, namestio je gol zemljaku Kanu, da bi Al Davsari pogodio u 78. na asistenciju Muse Marege koji se i sam upisao među strelce desetak minuta kasnije. Pobedu je iz penala u nadoknadi zapečatio Peruanac Kariljo.

Al Hilal je meč završio sa šest različitih strelaca, ali i sa trojicom igrača koji su i postizali i nameštali golove, Pereiriom, Al Davsarijem i Maregom.

SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO - DRUGA RUNDA (ABU DABI)

Subota

Al. Ahli Kairo - Monterej 1:0 (0:0)

/Hani 54/

Nedelja

17.30: (1,92) Al Hilal (3,50) Al Džazira (4,10)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

FIFA Klupsko svetsko prvenstvoAl HilalAl DžaziraMiloš Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara