Kristijan Belić (AFP)
Kristijan Belić (AFP)

Kristijan Belić se zacementirao u Alkmaru: Sudije u Srbiji me pre mečeva pitale da se opustim

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 21:45

Srpski vezista igra sve bitniju ulogu u Holandiji

“Kristijan Belić (22) trči, leti, ponekad udara, a ponekad i dodaje loptu. U prvim mečevima koje je igrao za AZ, jedva da je ostavio trag. Poslednjih nedelja se sve češće pojavljuje. Ne samo kao fudbaler, već i kao neko ko se dobro uklapa u grupu”, početak je teksta uglednog holandskog Telegrafa.

Tema je srpski vezista Kristijan Belić koji je prošlog januara pojačao AZ Alkmar. Koliko nedostaje Partizanu, videlo se u poslednjim mečevima crno-belih. Za Belića nema adekvatne zamene…

Izabrane vesti

Belić je debitovao za AZ samo nekoliko dana po dolasku iz Beograda i upisao nešto više od sat vremena igre u remiju protiv Zvolea (2:2). Od tada je uglavnom bio standardan. Jedan meč je presedeo na klupi, u drugom ušao sa nje, ali je u preostalih sedam bio starter i može se reći da se zacementirao u startnoj postavi holandskog tima.

U prošlom kolu je upisao i asistenciju u pobedi nad Volendamom (4:0). Ali i zabeležio već treći žuti karton od dolaska u Alkmar. Ništa čudno za njega. U Partizanu ih je za polusezonu sakupio 17 na 32 utakmice.

U jednom trenutku su me sudije u Srbiji i pre mečeva pitale da se opustim”, kaže Belić za holandski Telegraf.

Holandski list navodi da je Belić mnogo više od igrača kojeg zanimaju protivničke noge i da je njegova asistencija Sugavari u prošlom kolu za 2:0 bila savršena.

“Osećam se odlično ovde. Druga zemlja, drugi jezik, ali to sam imao i u Engleskoj i Grčkoj. Lako se prilagođavam. To ide još brže ako ekipa igra dobro. Van terena sam miran i volim da se šalim. U duelima sam ponekad, recimo, previše entuzijastičan. Radim na tome jer to ima veze i sa fizičkom spremom. Ako pre dođete do lopte, manja je verovatnoća da će prekršaj biti potreban”, objašnjava beskompromisni vezista.

U narednom kolu ga čeka najteži ispit od dolaska u Holandiju. Duel protiv lidera PSV Ajndhovena.

Naravno da je bilo lakše protiv protivnika koje smo imali do sada. Ali ne dobijate deset bodova ako pobedite PSV. Ja to gledam na taj način. Jednako je važno pobediti Volendam”.


tagovi

Kristijan Belić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara