Kristijan Eriksen na promociji u Brentfordu (©AFP)
Kristijan Eriksen na promociji u Brentfordu (©AFP)

Kristijan Eriksen na 30. rođendan odigrao prvu utakmicu posle osam meseci (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.02.22. | 21:37

Danac zaigrao u prijateljskom meču Brentforda i Sautenda

Bio je 12. jun 2021. kada se Kristijan Eriksen u 42. minutu duela Danska - Finska srušio na travu Parken stadiona u Kopenhagenu. Drama je potrajala nekoliko minuta, a pomenuti meč prvog kola Evropskog prvenstva je prekinut i odložen. Sat vremena kasnije iz bolnice je stigla vest da je stanje danskog fudbalera stabilizovano i da je svestan.

Eriksenu je ugrađen defibrilator, najavljivan je kraj karijere, ali nije želeo da se povuče. Zbog italijanskih zakona u vezi sa defibrilatorima i profesionalnim bavljenjem sportom morao je, ipak, da se rastane sa Interom i povratak fudbalu potraži u Engleskoj. Prihvatio je poziv Brentforda, a osam meseci i dva dana od duela sa Finskom ponovo je odigrao utakmicu. Na svoj 30. rođendan.

Izabrane vesti

U crveno-belom dresu četrnaestoplasiranog tima Premijer lige, Kristijan Eriksen nastupio je ovog ponedeljka u prijateljskom meču sa niželigašem Sautend junajtedom. Igrao je sat vremena i upisao asistenciju Džošu Dasilvi za početak het-trika u pobedi 3:2 (1:1).

Brentford narednu takmičarsku utakmicu igra za pet dana protiv Arsenala u gostima, pa 26. februara dočekuje Njukals. Teško da će Eriksen biti akter u njima, ali ko zna. Mnogi i nisu očekivali da će ponovo igrati fudbal, pa evo ga...

Ukoliko bi bio makar i na približnom nivou iz perioda kada je nosio dres Totenhema ili Ajaksa, Eriksen bi bez sumnje bio ogromno pojačanje za Brentford.



tagovi

Kristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara