Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)
Ilustracija (©fkzeljeznicar.ba)

Kud plovi Željin brod? Sa Širokim na sve ili ništa

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.24. | 11:53

U sklopu 28. kola prvenstva BiH Velež nastavlja dobru seriju rezultata, dok se u Konjicu igra derbi začelja

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Ubrzanim ritmom nastavlja se prvenstvo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pa će već danas biti odigrane tri utakmice 28. kola. Najzanimljivije će biti u Sarajevu, gde će Željo morati da se vrati u život. Velež nastavlja dobru seriju rezultata, dok se u Konjicu igra derbi začelja.

Izabrane vesti

ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI BRIJEG (20:30)

Iako se u BiH javnosti priča da Željo ne može i neće ispasti, pogled na tabelu govori drugačije. Plavi su pretposlednji sa 27 bodova, a vremena je sve manje. Koliko je đavo odneo šalu, najbolje pokazuje činjenica da je nakon prošlog poraza od Posušja smenjen Bruno Akrapović, pa će ekipu u nastavku voditi privremeno rešenje, Dino Đurbuzović. Vremena je sve manje, pa se bodovi moraju osvajati. Ukoliko žele opstanak u ligi već danas moraju osvojiti tri boda. U suprotnom situacija će biti znatno teža.

20.30: (1,43) Željezničar (3,90) Široki Brijeg (8,00)

Podrška navijača ne izostaje bez obzira na sve, a očekuje se da novi trener donese i novu energiju. Večerašnja utakmica je možda poslednji voz na koji Željo može sesti i krenuti u borbu za opstanak, pa se očekuje da krenu na sve ili ništa.

"Mi nemamo puno prostora za kalkulacije. Svaka utakmica nam je najvažnija, a ova prednjači u toj važnosti. Moramo se izdići iznad situacije i pokazati da Željo vredi mnogo više. Verujem da će naši navijači da nas podrže i daju nam vetar u leđa da upišemo zlata vredna tri boda", istakao je novi trener Želje Dino Đurbuzović.

Široki je nakon turbulentne jesenje polusezone uspeo konsolidovati redove na proleće te u finiš sezone ulaze rasterećeno. Sigurni su u sredini tabele, pa će i meč na Grbavici biti prilika da se mnogo opuštenije odigra susret. Međutim, znao je Široki Brijeg u prošlosti da zagorča život Želji i odnese sva tri boda sa Grbavice tako da će i večeras imati svoje šanse i nadaju se povoljnom rezultatu.

"Moramo osvežiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobede. Nalaze se u grčevitoj borbi za opstanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas", kazao je trener Dino Skender u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na Grbavici. "Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Verujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova", dodao je Skender.

BIH 1 - 28. KOLO

Utorak

16.00: (2,25) Igman (3,30) GOŠK (3,00)

18.00: Velež - Sloga

20.30: (1,43) Željezničar (3,90) Široki Brijeg (8,00)

Sreda

16.00: (3,50) Zvijeda 09 (3,35) Tuzla Siti (2,00)

18.00: Borac - Posušje

20.30: Zrinjski - Sarajevo

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ŽeljezničarŠirokiŠiroki Brijeg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara