Tibo Kurtoa (©Reuters)
Tibo Kurtoa (©Reuters)

Kurtoa vrši pritisak pred finale Kupa kralja: Laka smo meta, sudije nas više poštuju u Ligi šampiona, nego u Španiji

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 15:23

“Na prvi protest dobijemo žuti, nije tako drugim ekipama”, kaže belgijski golman

Psihološke igrice pred finale Kupa kralja su počele. Tibo Kurtoa poznat je kao neko bez dlake na jeziku, nije mu strano ni od sebe da pravi ulogu žrtve – lamentirao je posle dodele Zlatne lopte – ali sada ne tvrdi da je samo on ugnjetavan, već ceo Real Madrid.

Neće Osasuni biti lako, belgijski golman samo što nije povikao: “Držite lopova!” Čitajte sudije. Vrši pritisak i žali se na tretman koji Kraljvski klub ima na Pirinejima. Nezadovoljan je suđenjem u La Ligi, veruje da tu treba tražiti razlog poraza na Anoeti, a ne očekuje da će išta bolje biti u finalu Kupa kralja.

Izabrane vesti

Ciljano je Tibo Kurtoa podigao prašinu...

“Na Anoeti smo bili laka meta. Na prvi protest sudije nam pokazuju žuti, nije tako drugim ekipama. Njima se to ne dešava u tolikoj meri. Moramo biti mirni, ne smemo davati povod sudijama”, rekao je Belgijanac za Movistar Plus+.

Napravio je i paralelu između Lige šampiona i La Lige.

“U Evropi, konkuretno u Ligi šampiona, više smo poštovani. Vidi se to na primeru Vinisijusa, ali i celog kluba. I to nam je za nauk. Protiv Čelsija nije bio apsolutno nijedan problem, ni protiv Liverpula. A, oni su teški protivnici”.

Ima li zaista Real Madrid loše suđenje u Španiji? Brojke ne govore tako…

Kurtoina priča ne pije vodu. Real Madrid je dobio daleko manje žutih kartona u La Ligu u odnosu na timove iz vrha. Pokazano mu ih je 58, što je čak 11 manje od Barselone i 21 od Atletika. Primera radi majorka je sakupila bezmalo duplo više žutih od Kraljevskog kluba. Do sada neverovatnih 110.

Radio Katalunja pozabavio se crvenim kartonima. Ral Madrid, kao i Sosijedad i Đirona, samo dva. Barselona ih ima četiri više, Atletiko pet, a Betis je sa 11 neprikosnoven u La Ligi. Lakoverne Tibo Kurtoa lamentom može da ubedi, ali ne baš svakoga.



tagovi

Tibo KurtoaReal MadridOsasunaKup kralja

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara