Danijel Podens (©AFP)
Danijel Podens (©AFP)

Kuva u Grčkoj: Olimpijakos 'ošamario' PAOK, skinuo ga sa vrha i vratio se u borbu za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 21:53

Košmarnih nedelju dana iza solunske ekipe...

Šampionska trka u Grčkoj dostiže vrhunac! Posle 23. runde tamošnjeg prvenstva vodeća četiri tima na tabeli razdvaja svega pet bodova, a najveći gubitnik Super lige ovog vikenda je PAOK, koji je debaklom od Olimpijakosa na Tumbi izgubio vodeću poziciju - 4:1 (1:1).

Košmarnih nedelju dana je iza izabranika Razvana Lučeskua. Odigrali su tri derbija i nijedan nisu dobili... U prošlom kolu bod sa Tumbe odneo je AEK, u prvom meču polufinala Kupa minimalnim rezultatom savladao ih je Panatinaikos, večeras u derbiju 23. kola najteži poraz od starta sezone naneo im je Olimpijakos.

Izabrane vesti

Gostima iz Pireja je prednost uoči isteka pola sata igre posle uigrane akcije iz slobodnog udarca doneo španski napadač Fran Navaro, ali je samo deset minuta kasnije Kiril Despodov izjednačio rezultat.

Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo fudbalerima Olimpijakosa. Preciznije Danijelu Podensu i Ajubu El Kabiju. Omaleni Portugalac je u 54. minutu prelepim golom sa dvadesetak metara udaljenosti doneo novu prednosti crveno-belima, da bi pola sata kasnije namestio pogodak rezervisti iz Maroka, koji je u 90. minutu svojim drugim golom na meču uvećao pobedu tima Hosea Luisa Mendilibara.

Pobedu koja Olimpijakos vraća u borbu za titulu. Crveno-beli imaju 47 bodova, pet manje od lidera AEK-a, koji je trijumfom nad Kifisijom (3:0) preuzeo čelo tabele. PAOK je ostao na 51 bodu, koliko ih ima i Panatinaikos.

U završnih pola sata priliku u domaćem timu dobio je srpski reprezentativac Andrija Živković.




tagovi

OlimpijakosPAOKGrčka 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara