Nenad Lalatović (Reuters)
Nenad Lalatović (Reuters)

Lalatović: Ne mogu igračima da zabranim da jedu roštilj i torte

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.03.24. | 11:41

Na Korvu će se sudariti Voždovac i Spartak, dva tima koji imaju šansu za mesto u plej-ofu, ali koji nemaju pobedu u prolećnom delu sezone

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Na tabeli Mozzart Bet Superlige gotovo izjedančeni, u zimskom prelaznom roku odlascima desetkovani, na startu sezone prolećnog dela prvenstva, da pobede neumešni. Voždovac i Spartak će se u 23. kolu srpske elite sudariti na Krovu TC Stadion u pokušaju da dođu do trijumfa koji bi jedne mogao da vrati, a druge da stavi na prag plej-of zone.

Izabrane vesti

Od "veštaka" na stadionu u Zaplanjskoj ulici u prvom delu sezone zazirali su mnogi timovi, Voždovac je tokom jeseni bio jedina ekipa uz Crvenu zvezdu bez poraza na domaćem terenu, ali je auru pre dve nedelje razbio Napredak, pa će trener Spartaka Nenad Lalatović imati zadatak da večeras pronađe recept sličan onome koji je primenio Vladimir Gaćinović.

"Za mene je svaka sledeća utakmica najteža. Gostujemo Voždovcu koji je promenio igrački kadar i stručni štab, ali ne i filozofiju igre. Pogledao sam njihove utakmice u prolećnom delu i mislim da nijednu nije trebalo da izgube... Čak su mogli i do pobeda, jer su imali svoje šanse. Radi se o timu koji svake sekunde zna šta hoće, koji voli da igra , da se nadmeću. Ekipu čine mladi igrači koji ne prezaju ni od čega jer im mladost donosi i hrabrost da smeju da uđu u dribling, da daju završni pas, da se kreću tamo gde drugi ne. Ja sam to sve rekao mojim igračima, da budemo li se opustili, Voždovac pobediti nećemo. To je tim koji je morao da uzme minimum tri, četiri boda do sada, ali im je nedostajalo sportske sreće.", poručio je Lalatović na konferenciji pred utakmicu

Od nastavka sezone u najvišem rangu srpskog fudbala, Spartak je osvojio dva boda odigravši nerešeno sa Napretkom i Vojvodinom, dok mu je poraz u Subotici nanela Lučanska Mladost.

"Analizirajući naša prva tri kola došao sam do zaključka da smo u Kruševcu morali da pobedimo, protiv Lučana smo zaslužili barem bod, dok bo protiv Vojvodine čak i poraz bio opravdan, pa je bod zadovoljavajući. Moramo u svaku utakmicu da uđemo, ne sa 100, nego sa 200 odsto da bismo ostvarili povoljan rezultat. Raduje me igra u defanzivi protiv Vojvodine, ali ne i napadačka, jer nismo stvarali ozbiljne šanse, već je Vojvodina imala svoje koje nije iskoristila. Moj tim je imao novu odbranu, Marko Kerkez je debitovao u Superligi, Prijović koji je levi bek igrao je levog štopera, Martinović je igrao centralnog... Pre Spartaka poslednju utakmicu odigrao je u oktobru u Izraelu gde je izbio rat, Bogićević se vratio posle šest meseci povrede, a Mijailović je tu tek dve nedelje. Kao što vidite treba to sve ukomponovati i pripremiti za takmičenje te sam jako ponosan na njih", ispričao je popularni Lala.

Takođe ističe i da zajedništva u timu kako u svlačionici tako i van nje, ne nedostaje.

"Ove nedelje momci su vredno trenirali. Jedan dan su pravili i roštilj, pa će me sad neke kolege sigurno kritikovati - 'Aaa, Lalatović daje igračima da jedu roštilj'. Pa dobro, neka jedu ako vole. Sutradan je bila torta i oni su jeli, iako znam da ne treba slatko da se jede slatko previ[e. Morate shvatiti da ja to njima ne mogu da zabranim, jer ako im zabranim u svlačionici, oni će to posle jesti kod kuće."

U prvom ovosezonskom susretu ova dva tima slavili su Subotičani pogotkom povratnika Ognjena Mudrinskog sa bele tačke pred sam kraj utakmice, dok su poslednju pobedu na gostovanju Voždovcu upisali još 2020. godine kada su nakon preokreta slavili sa 3:2.

"Ja kao i svi treneri ne idem nigde da bih uzeo bod, ali neće biti nimalo lako. Znamo da nam ovo mnogo znači za hvatanje priključka za plej-off, a ista je situacija i sa njihove strane. Ona ekipa koja bude hrabrija i spremnija će osvojiti tri boda. Nadam se da će to biti moj Spartak."

Veliki hendikep za Spartak na Krovu predstavljaće izostanak Nemanje Ćalasana koji je zbog povrede propustio i meč sa Vojvodinom.

Piše: Oliver Nagel

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

Javor - Crvena zvezda 2:2 (0:1)

/Bosić 65, Mićić 72 - Seri 33, Radulović 55/

TSC - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Pantović 61 - Kanga 36 pen, Bukari 63, Hvan 84 pen/

Partizan - Železničar 3:1 (3:1)

/Baždar 7, Natho 29, 35p - Hajdin 20/

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nenad LalatovićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara