Nikola Lazetić (©MN Press)
Nikola Lazetić (©MN Press)

Lazetić: Pokazali smo da kriterijum nije klupska pripadnost, već kvalitet igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 19:46

"Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće", kaže direktor mlađih selekcija FSS Nikola Lazetić

Starije kolege su podbacile, kadeti nisu. Ubedljivom pobedom nad Turskom, fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina plasirala se na Evropsko prvenstvo treći put zaredom!

Tim povodom oglasio se direktor mlađih selekcija Nikola Lazetić, koji je u izjavi za zvaničan sajt Fudbalskog saveza Srbije čestitao selektoru Jovanu Damjanoviću i njegovim izabranicima na tome što su se našli u društvu 16 najboljih selekcija Evrope u svom uzrastu.

Izabrane vesti

"Želeo bih pre svega da selektoru Damjanoviću i njegovim momcima čestitam na fenomenalnoj partiji protiv Turske i pobedi koja nam je obezbedila učešće na završnom turniru na Kipru. Podatak da smo treći put zaredom među najboljim selekcijama do 17 godina u Evropi, dovoljno govori o radu sa mlađim kategorijama u Fudbalskom savezu Srbije i načinu na koji kroz instruktorske službe selektiramo najtalentovaniju decu u zemlji. Osnovni cilj je da što veći broj tih igrača dogura do A reprezentacije, ali je svakako i takmičarski aspekt veoma važan faktor u procesu njihovog sazrevanja. Učešće na Evropskom prvenstvu i odmeravanje snaga sa najboljima može da im bude ogroman impuls u daljem toku karijere", izjavio je Lazetić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Vojvodine, Torina i brojnih drugih klubova nada se da će kadeti uspeti da ostave trag na predstojećem turniru.

"Prve godine smo bili treći u Evropi, druge godine prošli grupnu fazu šampionata i ispali u četvrtfinalu, ostaje nam da verujemo da će treća biti sreća. Verujemo u ovu generaciju i nadamo se zapaženom rezultatu na završnom turniru na Kipru."

Lazetić se potom osvrnuo i na kritičare, koji su, kako kaže, dovodili u pitanje Damjanovićev izbor igrača.

"Mnogi su sumnjali u izbor selektora Damjanovića i kritikovali nas zbog velikog broja igrača Crvene zvezde koji su se našli na konačnom spisku. Rezultati na turniru u Gruziji govore o tome da kriterijum nije klupska pripadnost, već isključivo kvalitet igrača. Zovemo samo najbolje i tako će biti i ubuduće", poručio je Lazetić.

Evropsko prvenstvu za igrače do 17 godina održava se na Kipru od 20. maja do 5. juna ove godine. Pored Srbije i domaćina Kipra, na turniru će učestvovati još Švedska, Italija, Ukrajina, Portugalija, Danska, Austrija, poljska, Vels, Slovačka, Hrvatska, Španija, Češka, Francuska i Engleska.


tagovi

Nikola LazetićFSSFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara