""
""

Leonardo otključao Mladost, Đurđević i Božinov dovršili posao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.16. | 20:59

Crno-beli upisali petu uzastopnu prvenstvenu pobedu, povredio se Marko Jevtović u prvom poluvremenu

Parni Valjak nastavio je da vozi pobedničkim putem i probio se do trećeg mesta na tabeli Superlige. Fudbaleri Partizana savladali su u Humskoj ekipu Mladosti iz Lučana sa 3:1 u 11. kolu i upisali peti uzastopni prvenstveni trijumf.

Izabrane vesti

Seriju golova i to veoma atraktivnih nastavio je Brazilac Leonardo koji se definitivno pokazao kao kapitalno pojačanje kluba iz Humske.

Bez obzira na to što je i danas imao u nekoliko navrata potpuno nerezonski, žonglerske poteze. Ali, gol u 45. minutu iz slobodnog udarca kojim je probudio publiku na stadionu u Humskoj, definitivno je bio prvi pravi korak Partizana ka novom trijumfu.

Gosti trenera Neška Milovanovića su se u prvom poluvremenu isključivo orijentisali na odbranu, ali čim su malo krenuli napred, došli su do gola. Doduše sa bele tačke, na koju je sudija Vasić opravdano pokazao na startu drugog dela utakmice posle prekršaja Đurđića. Strelac je bio Milan Bojović.

Ipak, ono što je vidljivo od dolaska Nikolića na klupu, Partizan ni večeras nije gubio glavu kada mu nije išlo. Tako je posle samo dva minuta konačno i Uroš Đurđević lepim lobom dao svoj prvi superligaški gol u dresu Partizana.

Kada je rezervista Valerij Božinov u 67. minutu pogodio malu mrežu, bilo je jasno da nema više dileme oko pobednika. Sve posle toga do kraja meča u neku ruku bilo je odrađivanje posla crno-belih koji su u drugom poluvremenu ipak pružili kvalitetniju partiju nego prošle nedelje.

Nije trener Partizana Marko Nikolić mešao tim, na teren je poslao iste igrače kao i prošle nedelje u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

Ali i danas su crno-beli u većem delu prvog poluvremena delovali nešto slabije. Statično, bez dovoljno agresiju na lopti, a ekipa Mladosti se dobro i organizovano branila.

Maltene do pogotka Leonarda u smiraj prvog poluvremena ništa se zanimljivije nije dešavalo. Na žalost navijača crno-belih, nisu videli šanse za gol, ali jesu povredu Marka Jevtovića kojem, je u jednom duelu pukla arkada, pa je Nikolić prinudno morao ranije da ubacuje veterana Sašu Ilića.

Posle ovog meča srpskim superligašima predstoji 13 dana pauze zbog obaveza reprezentacija, a posle toga ekipu Partizana čeka gostovanje Voždovcu.

PARTIZAN - MLADOST 3:1 (1:0)
/Leonardo 45, Đurđević 62, Božinov 66 - Bojović 56pen/

Stadion Partizana

Sudija: Aleksandar Vasić

PARTIZAN (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić - Jevtović (Ilić od 31),  Everton, Leonardo, Janković - Đurđević, Đurđić (na klupi: Stevanović N, Mihajlović, Bogosavac, Ilić, Kosović, Božinov, Stevanović A.)

MLADOST (4-5-1): Krznarić - Pešić, Milošević, Šatara, Protić - Saničanin, Radivojević, Milosavljević, Jovanović, Pejović - Bojović (na klupi: Rosić, Andrić, Gavrić, Tumbasević, Odita, Simić, Zvrko

(FOTO: MN Press)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligaSaša IlićFK PartizanMladost LučaniMilan BojovićMarko NikolićMarko JevtovićLeonardo da Silva Souza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara