Dušan Vlahović (Reuters)
Dušan Vlahović (Reuters)

Lepo kaže Del Pjero: Malo ko ume kao Dušan! Najbolji Vlahović od dolaska u Juve (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.01.24. | 22:35

Dva majstorska dalekometna hica Srbina u trijumfu Stare Dame nad Sasuolom... Sa ovakvim Vlahovićem, koji iz utakmice u utakmicu postiže golove, Juventus može da trči šampionsku trku sa Interom

Igrao se Derbi Italije 26. novembra 2023. godine. Dušan Vlahović je postito osam mečeva, a golgetersku sušu prekinuo baš protiv Intera krađom lopte na centru igrališta, odigrao na stranu za Federika Kjezu, pa sprintao skoro pedesetak metara pre nego što je neodbranjivo gađao u mrežu Nerazura. Sutradan se oglasila Juventusova najveća legenda Alesandro Del Pjero retoričkim pitanjem s srpskim golgeterom u glavnoj ulozi - "Koliko napadača je sposobno da uradi tako nešto?"

Večeras protiv Sasuola 20. kolu Serije A verovatno najbolje izdanje Dušana Vlahovića od dolaska u Juventus i prilika da se prisetimo Del Pjerovog pitanja. Dva majstorska dalekometna hica u mrežu Neroverdih poslao je reprezentativac Srbije u 15. i 37. minutu trasiravši Staroj Dami put ka rutinskoj pobedi, pobedi koja ju je vratila na svega dva boda zaostatka u odnosu na Inter - 3:0.

Izabrane vesti

Sa ovakvim Vlahovićem, sa predatorom koji iz utakmice u utakmicu postiže ili namešta golove, Juventus de fakto može da trči šampionsku trku sa Interom. A koliko napadača u Seriji A može da preslika slobodnjak kakav je Dušan izveo desetak minuta pre odlaska na odmor? Prvi strelac lige Lautaro Martinez ne izvodi slobodnjake, Viktoru Osimenu su prekidi špansko selo, ni Romelu Lukaku ne stoji kod lopte kada dođe do prekida, Markusa Tirama, Luisa Murijela, Džošuu Zirkzea krase neki drugačiji golgeterski kvaliteti... Eventualno bi iz slobodnjaka mogao da pogodi Olivije Žiru, mada odavno to nije učinio. Pa... Lepo kaže Del Pjero, iako su se njegove reči od pre pedesetak dana odnosile na drugačiju situaciju na terenu. Suština je, međutim, nepromenjena - malo ko od špiceva u Seriji A ume kao Dušan.

Sjajno srpski 23-godišnjak izgleda poslednjih nedelja u tandemu sa talentovanim Turčinom Kenanom Jildizom, četvrti put zaredom u Seriji A je učestvovao u golovima svog tima, a večeras se šepurio u prvom poluvremenu dok je ostatak njegovog tima uhapsio napadače Sasuola. Možda je kod prvog projektila levicom iskusni golman Andrea Konsilji morao bolje da reaguje, ali strelu koju je poslao dvadesetak minuta kasnije, nijedan golman na planeti ne bi odbranio.

Peti put u dresu Juventusa Vlahović je postao dvostruki strelac na jednom meču. Nažalost, prvo het-trik od dolaska u Juve je izostao, ali uz ovakav kontinuitet igara, uskoro će i njega dočekati. Činjenica da je Dušan već izjednačio učinak iz prošle sezone kada je na 27 utakmica imao 10 pogodaka i dve asistencije. U aktuelnoj takmičarskoj godini već je na devet pogodaka i tri asistencije, a odigrao je 10 utakmica manje nego lani. Pritom, otkako Opta meri napredne statističke parametre (sezona 2004/05) nijedan Juventusov starter nije za tako kratko vreme (37 minuta) postigao dva gola van šesnaesterca. A kakve je samo veličine Stara Dama imala u napadu... Od Del Pjera, preko Karlosa Teveza, Gonzala Iguaina, Paula Dibale, Kristijana Ronalda...

Prijatno torinsko veče po Vlahovićevim taktovima nije uspeo da naruži, ili bar učini neizvesnijim Domeniko Berardi. Prva zvezda Sasuola je malo po isteku sat vremena igre zaustavljena u zicer situaciji. Vojćeh Ščensni je sprečio nepotrenu tenziju na severu Italije i ugasio poslednju iskru tima koji slovi za ubicu velikana u Seriji A. Sudbinu gostiju Emilija Romanje zapečatio je Federiko Kjeza, šestim pogotkom koju mu daje epitet drugog strelca ekipe, iza Vlahovića. I ponovo se Konsilji nije proslavio bez obzira na zicer situaciju u kojoj se Italijan našao.

Vlahović je ostao u igri do 81. minuta, kada je Alegri ciljano dozvolio publici na Alijanc stadionu da ga počasti aplauzima, dok je istovremeno iz igre izveo i Filipa Kostića.

Drugoplasiranom timu Serije A nakon tri vezane prvenstvene pobede, do kraja januara slede dva lakša protivnika, Leče i Empoli. Biće timovi iz donjeg doma uvertira za veliki Derbi Italije sa Interom na Meaci. Derbi sa posebnom težinom koji nam dolazi već četvrtog februara.

SERIJA A - 20. KOLO

Subota

Napoli - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Politano 45 pen, Rahmani 90+7 - Kandreva 26/

Đenova - Torino 0:0

Verona - Empoli 2:1 (1:0)

/Đurić 3, Engonge 56 - Žurkovski 64/

Monca - Inter 1:5 (0:2)

/Pesina 69 pen - Čalhanoglu 12 pen i 60 Martinez 14 i 88 pen, Tiram 89/

Nedelja

Lacio - Leče 1:0 (0.0)

/Felipe Anderson 58/

Kaljari - Bolonja 2:1 (1:1)

/Petanja 31, Kalafjori 69 autogol - Orsolini 24/

Fjorentina - Udineze 2:2 (0:1)

/Beltran 55, Enzola 87pen - Lovrić 10, Tovan 73/

Milan - Roma 3:1 (1:0)

/Adli 11, Žiru 55, Ernandez 84 - Paredes 69 penal/

Ponedeljak

Atalanta - Frozinone 5:0 (3:0)

/Kupmajners 8, Ederson 13, De Ketelare 14, Zapakosta 83, Holm 90/

Utorak

Juventus - Sasuolo 23:0 (2:0)

/Vlahović 15, 37, Kjeza 90/



tagovi

Dušan VlahovićJuventussasuolo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara