Borba za svaku loptu (©AFP)
Borba za svaku loptu (©AFP)

Lionu protiv trećeligaša malo i dva poklonjena gola - presudili penali (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 21:07

Trećeligaš namučio kandidata za titulu u prvenstvu Francuske

Iako trećeligaš, Red Star Pariz ima veliku ulogu u istoriji francuskog fudbala, a da su i dalje tvrd orah, zeleni su demonstrirali u duelu osmine finala nacionalnog kupa, protiv Olimpik Liona.

Tim koji se bori za titulu u Ligi 1 nije uspeo da izađe na kraj sa borbenim domaćinima tokom 90 i kusur minuta igre. Posle 2:2 pobednika su odlučili penali, a uspešniji su bili gosti zahvaljujući odbrani Nemca Julijana Polesberka, inače rezervnog golmana, u trećoj seriji. Tagičar je bio 23-godišnji Diego Mišel.

Izabrane vesti

Morao je Lion i ranije da reši plasman u četvrtfinale, posebno jer je na poluvreme otišao s dva gola prednosti. Oba pogotka bila su plod grešaka Red Starovih fudbalera, a kaznili su ih Lukas Paketa u 28. i Memfis Depaj u 45. minutu.

Na pola sata pre kraja igračima Red Stara probudila se nada posle pogotka Papea Meise Baa, a potpuno oduševljenje među igračima i navijačima na okolnim zgradama nastalao je u 74. minutu kada je Žimi Roj sjajno izveo slobodnjak. Doduše, mogao je i Polesberk bolje da reaguje.

Posle te adrenalinske injekcije, domaći fudbaleri igrali su kao u transu i uspešno odbili svaki napad favorizovanih gostiju. Sve do penala, koji su raspršili san o šestom peharu Kupa Francuske u klupskoj istoriji.

KUP FRANCUSKE - OSMINA FINALA

Utorak

Monako - Mec 0:0, penalima 5:4

Sreda

Sedan - Anže 0:1 (0:1)

Saumur - Tuluz 1:2 (1:1)

Voltižur - Monpelje 0:1 (0:0)

Četvrtak

Red Star - Lion 2:2 (0:2), penalima 4:5


tagovi

Olimpik LionLukas PaketaMemfis DepajFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara