Fabinjo (©Reuters)
Fabinjo (©Reuters)

Liverpul dobija jaku finansijsku injekciju, Fabinjo na Enfild donosi 46.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.07.23. | 09:58

Al Itihad čeka dozvolu od Vlade Saudijske Arabije da dobije novac za realizaciju transfera

Posle serije odlazaka bez evrocenta obeštećenja, Liverpul je na pragu da zaradi ozbiljan novac od prodaje Fabinja u Al Itihad.

Kako tvrdi renomirani brazilski list Globo, Fabinjo je dogovorio lične uslove saradnje sa šampionom Saudijske Arabije, koji će Redsima uplatiti obeštećenje od 46.000.000 evra onog trenutka kada Vlada te zemlje bude prebacila novac na račun kluba koji ujedno kontroliše.

Izabrane vesti

Brazilac nije otputovao sa ekipom na pripreme u Nemačku, pošto čeka da se ceo posao završi. Čim budu postojale garancije da će novac biti uplaćen, Fabinjo će otputovati u Saudijsku Arabiju kako bi uradio lekarske preglede i zatim se pridružio novim saigračima, Karimu Benzemi i Ngolu Kanteu.

On sa Liverpulom ima ugovor do 2026. godine, a u klubu je već pet godina. Pre njega sa Enfilda su otišli Džejms Milner, Nabi Keita, Aleks Okslejd Čembrlen i Roberto Firmino, svi bez obeštećenja. Put Saudijske Arabije će najverovatnije i kapiten Džordan Henderson, koga želi Al Itifak Stivena Džerarda. Za razliku od Fabinja, on je sa ostatkom ekipe na pripremama u Nemačkoj.

Upravo zbog svega toga Liverpul se ovog leta bacio na renoviranje sredine terena. Potpisao je Aleksis Makalister iz Brajtona, te Dominik Soboslaj iz Lajpciga.

Al Itihad u svojim redovima ima već trojicu brazilskih internacionalaca – napadača Romarinja, golmana Marsela i vezistu Igora Koronada.


tagovi

FabinjoLetnji prelazni rok 2023LiverpulAl Itihad

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara