Ruben Amorim (©Reuters)
Ruben Amorim (©Reuters)

Liverpul i Amorim: Lični uslovi dogovoreni, čekaju se završni pregovori sa Sportingom

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 11:00

Portugalac postigao usmeni dogovor o preuzimanju Crvenih, ostao još sporazum dva kluba

Čim je Liverpul saznao da neće moći do svoje najveće želje Ćabija Alonsa, odmah je posegao za alternativama i odlučio se za Rubena Amorima. Prema poslednjim informacijama čini se da bi samo vanserijske nepredviđene okolnosti mogle da odvoje aktuelnog trenera lisabonskog Sportinga od one najodgovornije moguće pozicije - naslednika Jirgena Klopa.

Liverpul je postigao usmeni dogovor oko ličnih uslova sa 39-godišnjim strategom, a on bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor - do leta 2027. Nije još uvek sve gotovo, budući da Amorimov važeći ugovor na Žoze Alvaladeu traje do 2026, pa će Liverul morati da izdvoji pozamašnu svotu za obeštećenje.

Izabrane vesti

Koliko će novca lisabonski Lavovi inkasirati Amorimovim odlaskom praktično je jedina preostala nedoumica. Portugalski mediji su pre nekoliko dana izvestili da u ugovoru Sportinga i mladog trenera postoji otkupna klauzula na 30.000.000 evra za portugalske klubove, a 20.000.000 za sve ostale. Liverpul se trudi da spusti cifru na bar 15.000.000 evra i to je glavna tačka sporenja, ali ne i nešto zbog čega se očekuje da će čitav posao propasti.

Prethodno su određeni stepen interesovanja za nekadašnjeg reprezentativca Portugala pokazivali i Bajern i Čelsi, ali ni jedan od pomenutih klubova nije ostvario značajniji kontakt sa Sportingovom upravom.

Amorim je tokom igračke karijere nastupao za Belenenseš, Benfiku, Bragu i katarsku Al Vakru, a dres državnog tima nosio je 14 puta, između ostalog i na utakmicama Svetskih prvenstava 2010. i 2014. Trenersku karijeru započeo je u Kasa Piji 2019. godine, da bi posle rada u Braginom B timu, postao i šef stručnog štaba prve ekipe kluba iz Kamenoloma. Proleća 2020. godine preuzeo je Sporting, a godinu dana kasnije postao je miljenih navijača, kada je Lavovima doneo prvu šampionsku titulu posle 19 godina i uradio ono što nije polazilo za rukom Fernandu Santošu, Paulu Bentu, Žozeu Peseiru, Leonardu Žardimu, Marku Silvi, Rikardu Sa Pintu... Klub je na odličnom putu da sa Amorimom osvoji i drugu titulu u roku od četiri sezone, pošto Sporitng na šest kola do kraja ima četiri boda više od Benfike, uz utakmicu manje.


Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara