Antonio Čolak (©Reuters)
Antonio Čolak (©Reuters)

Lokomotiva ranjena odlascima, najboljem strelcu Rijeke propao transfer u Ukrajinu

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.08.20. | 13:55

Gosti stiže na megdan vicešampionu u Kranjčevićevoj ulici sa Antonijem Čolakom u sastavu

Lokomotiva plaća ceh odlične prošle sezone. Zagrepčani su stigli do istorijskog drugog mesta, plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali tokom leta rasprodaja u Kranjčevićevoj ulici. Prava jagma vlada za izabranicima mladog stručnjaka Gorana Tomića. Albanac Mirto Uzuni je otišao za 1.800.000 evra u mađarskog šampiona Ferencvaroš, Kristijan Jakić je pojačao komšijski Dinamo za 1.200.000, Lirim Kastrati se vratio na Maksimir sa pozajmice, a pravi bum je odlazak golmana Iva Grbića u madridski Atletiko. Zagrepčanima čisto ide 4.000.000 evra, a uz bonuse cifra može da ode i preko 6.000.000 evra.

Pred meč prvog kola protiv šampiona Dinana, klub je napustio i Marko Tolić, jedan od najboljih fudbalera ekipe sa 11 pogodaka i pet asistencija u prethodnoj sezoni. On se preselio u komšiluk na Maksimir, u Dinamo. Jednostavno, šampion je odlučio da se počasti, zakucao na vrata filijale i dobio veoma kvalitetno pojačanje. Hrvatski vezista je ovim transferom, kako kaže, ostvario san, s obzirom da je u mlađim kategorijama nastupao za Modre. Klub je napustio i Mislav Matić koji je pojačao ukrajinski Minaj.

Izabrane vesti

Uz te odlaske, ekipu je pogodio i virus korona, pa ne čudi poraz na premijeri nove sezone od “starijeg brata” Dinama sa čak 6:0. Danas (17.55) u Zagreb dolazi Rijeka u derbiju drugog kola elitne lige Hrvatske. Gosti stižu sa prvim strelcem lige prošle sezone Antonijem Čolakom (20 golova). On je bio na pragu prelaska u kijevski Dinamo, ali je ukrajinski vicešampion vratio Artjoma Kraveca u svoje redove iz turskog Kajzerija, pa verovatno zatvorio put za najboljeg igrača Rijeke u prethodnoj sezoni, piše Germanijak. Zasad, Čolak je i dalje na Rujevici i predvodiće napad svog tima u današnjem meču u Zagrebu.

Ukoliko Čolak napusti tim ovog leta spremna je zamenu u vidu mladog Makedonca Milana Ristovskog, koji je pre tri godine stigao u Rijeku iz Rabotničkog. Riječani nisu mnogo menjali tim između dve sezone. Zasad nema bure. Nemački mediji su objavili da je blizu osvajača Kupa Hrvatske slovenački igrač Adam Gnezda Čerin, koji je dosad igrao za Nirnberg.

Rijeka i Lokomotiva su prvog dana avgusta igrali u Šibeniku finale Kupa Havatske. Beli su slavili sa 1:0 pogotkom Tibora Halilovića. Riječani su u seriji od šest pobeda, računajući i finiš prošle sezone. Gostima prija gostovanje u Krajčevičevoj ulici. Imaju tri pobede u poslednja četiri meča. Za Rjeku neće igrati povređeni Luka Capan, a pod znakom pitanje je i Domagoj Pavičić, koji se povredio na premijeri protiv Šibenika. Na povredu su se protekle nedelje žalili i Lončar, Tomačak i Eskoval.

Trener gostiju Simon Rožman ne očekuje sličnu utakmicu kao u Šibeniku.

"Puno se toga promenilo, pogotovo u sastavu Lokomotive. Znamo gde idemo, imamo manjih poteškoća sa povredama, ali verujem da će svi momci, koji će dobiti priliku, maksimalno da je iskoriste Idemo sa razmišljanjem da uzmemo nova tri boda”, izjavio je Rožman.

Dinamo večeras (20.05) gostuje u Puli protiv Istre. Zagrepčani su prethodne nedelje i definitivno ostali bez veziste Nikole Mora. On je za 8.500.000 evra, plus procente, pojačao imenjaka iz Moskve. To je zasad najveći transfer ovog leta u Hrvatskoj. Modri su u finišu prošle sezone odigrali razočaravajućih 0:0 u Puli. Domaćin se preko plej-auta spasao ispadanja.

"Poslednja utakmica pokazala je da Istra ima kvalitet i da može da nam parira ukoliko nismo na nivou na kojem bi trebalo da budemo. Očekujemo tešku utakmicu, ali nemamo pravo na grešku. Želimo da nastavimo sezonu kao što smo počeli sa Lokomotivom i da stvorimo dobru atmosferu pred utakmicu sa Klužom” rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

HRVATSKA 1 – 2. KOLO

Petak

17.55: (5,00) Lokomotiva Zagreb (3,50) Rijeka (1,67)

20.05: (13,0) Istra (6,50) Dinamo Zagreb (1,18)

Subota

17.55: (2,45) Slaven Belupo (3,10) Gorica (2,85)

20.05: (2,55) Šibenik (3,05) Varaždin (2,75)

Nedelja

17.55: (2,40) Osijek (3,15) Hajduk (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaHNLRijekaDinamo ZagrebIstra 1961Lokomotiva Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara