Sergej Milinković Savić i Klaudio Lotito (AFP)
Sergej Milinković Savić i Klaudio Lotito (AFP)

Lotito potpisao, Al Hilal plaća i Voši! SMS i Kežman pregovaraju najveći ugovor u istoriji srpskog sporta

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 19:27

Preskočena je najveća prepreka za transfer karijere Sergeja Milinković Savića

Odbijao je Klaudio Lotito prethodnih godina astronomske ponude za Sergeja Milinković Savića, trvdoglavo odbijao da ga proda i napravi iskorak u karijeri. Ali došao je i dan kada je Lotito morao da kapitulira.

Kako Mozzart Sport saznaje, predsednik Lacija je danas u poslepodnevnim časovima stavio paraf na ponudu Al Hilala za srpskog vezistu i prihvatio transfer. Saudijski klub će Laciju platiti fiksnih 40.000.000 evra što je ogroman novac za igrača u poslednjoj godini ugovora. Plus će isplatiti i 2.000.000 evra na ime sredstava solidarnosti koje će podeliti Sergejevi bivši klubovi Vojvodina i Genk. Veći deo ide Novosađanima...

Izabrane vesti

Iako je po pravilima poslovanja obaveza onog koji prodaje da plati sredstva solidarnosti od svoje zarade, Lotito je i u tom slučaju bio tvrdoglav. Gazda Rimljana je insistirao da Saudijci isplate Vojvodinu i Genk na šta su oni i pristali.

Danas je dobio i formalnu ponudu Al Hilala od strane igračevih agenata i napokon pristao da stavi potpis. Iako je prethodnih dana u svom stilu pretio da neće ići ispod 50.000.000 evra, da želi da igrač potpiše novi ugovor, na kraju je doveden pred svršen čin. Bio je svestan da nikada više neće dobiti ponude od 80.000.000 ili 100.000.000 evra koje je odbijao prethodnih godina i da rizikuje da najboljeg igrača izgubi za džabe već narednog leta. Letos je obećao džentlmenski dogovor da će pustiti Milinković Savića ako dođe prava ponuda i uz malo opiranja je na kraju popustio.

Da bi se transfer kompletirao, potrebno je da potpise na ugovor stave i čelnici Al Hilala, Milinković Savič i njegovi agenti. Mateja Kežman u ovim trenucima sa Saudijcima pregovara oko svih detalja igračevog ugovora. Podsetimo, prema saznanjima Mozzart Sporta, Al Hilal je ponudio Sergeju trogodišnji ugovor vredan 30.000.000 evra po sezoni. Govorimo o ukupnoj neto sumi od 90.000.000 evra. Sa tom zaradom, Milinković Savić bi postao najplaćeniji srpski sportista i jedan od najplaćenijih fudbalera sveta.

Do kraja dana bi svi detalji trebalo da budu utanačeni i da srpski reprezentatoivac zakaže lekarske preglede pred konačnu promociju u Rijadu. Najverovatnije u četvrtak. Tamo ga čekaju portugalski trener Žorž Žezus, njegov zemljak Ruben Neveš i senegalski štoper Kalidu Kulibali. Sva trojica su ovog leta došli u najveći saudijski klub.

Plan Al Hilala je da posle Sergeja krene i u dovođenje krilnog irgača i špica, a prve mete su Bernardo Silva i Viktor Osimen. Uz gomilu saudijskih reprezentativaca to bi trebalo da bude tim koji će biti favorit za trofeje u zemlji i Aziji, a 2025. i ravnopravan takmac na premijernom SP za klubove sa 32 učesnika.


tagovi

Mateja KežmanSergej Milinković SavićKlaudio LotitoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara