Rodrigo slavi jedan od golova za Španiju (© Reuters)
Rodrigo slavi jedan od golova za Španiju (© Reuters)

Luis Enrike pozvao još pet igrača u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 19:25

Radi predostrožnosti

Potvrđen slučaj infekcije u reprezentacije Španije stvorio je dodatne probleme ionako uzdrmanoj ekipi Luisa Enrikea. Posle saznanja da je Serhio Buskets zaražen virusom korona, selektor je prinuđen da reaguje, te je u sedmici kad počinje Prvenstvo Evrope u državni tim pozvao još petoricu fudbalera.

U pitanju su Raul Abiol, defanzivac Viljareala, centralni vezista Vest Hema Pablo Fornals, zadnji vezni Valensije Karlos Soler, krilni napadač Lidsa Rodrigo Moreno, njegov kolega po poziciji iz Selte Brais Mendez. Prva dvojica mogu da uskoče ako Enrike odluči da definitivno precrta Busketsaprvotimac Barselone sigurno propušta prva dva kola EP i pitanje je da li će organizam moći da mu odgovori zahtevima u kasnijoj fazi turnira – dok su druga dvojica angažovani kako bi uskočili ako se potvrdi da Adama Traore takođe ima koronu, kako sumnjaju u taboru Crvene furije.

Izabrane vesti

Svi fudbaleri su prekinuli odmore na različitim destinacijama, tokom večeri će se zaputiti u predragu Madrida, gde se Španci spremaju za takmičenje.

Kako je naglašeno u objavi tamošnjeg Saveza, Abiol, Fornals, Soler, Moreno i Mendez će trenirati u terminima odvojenim od grupe koja je već započela pripreme, neće se nijednog trenutka mešati s njima, kako bi se izbegao rizik nove zaraze.

Prema pravilima UEFA, reprezentacije nemaju pravo da menjaju spisak igrača do petka, kad počinje EURO, međutim, do 13. juna svaka selekcija može da se pozove na zdravstvene probleme pojedinaca i promeni najviše dvojicu igrača. Jasno je da će, makar za jednog, taj propis iskoristiti.

Inače, usled odustva Serhija Ramosa i bolesti Serhija Busketsa, novi levi bek Španije biće Đordi Alba, levi bek Barselone.



tagovi

Rodrigo MorenoFudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis EnrikeKarlos SolerBrais MendezEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara