(©FSS)
(©FSS)

Luković posle teškog poraza: Momcima nemam šta da zamerim

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 21:06

„Idemo dalje, ali težim putem nego što smo očekivali“, kaže selektor kadeta

Težak poraz doživeli su srpski kadeti na startu Evropskog prvenstva, Slovenija ih je tukla sa 4:2.

Već posle deset minuta igre Srbija je gubila 2:0 i nije uspela do kraja ni da zapreti, a kamoli da se rezultatski vrati u igru. Ipak, selektor Aleksandar Luković kaže da igračima ništa ne zamera.

Izabrane vesti

Rezultat svakako nikome ne prija. Činjenica je da nismo dobro otvorili utakmicu u prvih 15 minuta, relativno brzo smo primili dva gola i posle toga je dosta teško da se ekipa vrati u meč. Odnos je bio pravi, dali smo sve od sebe, ali na ovom nivou takmičenja potrebna je veća koncentracija. Imali smo problema u tranziciji i tako smo i primili dva gola. Drugo poluvreme je bilo dosta kvalitetnije, falilo je više koncentracije u završnici akcija pa da rezultat ode u drugom smeru. Momcima nemam šta da zamerim, idemo dalje, ali očigledno nekim težim putem nego što smo očekivali“, rekao je Luković.

I dodao da poraz ide njemu na dušu.

Ja kao selektor preuzimam odgovornost za poraz. Uradićemo detaljnu analizu i pokušati da mnogo bolje pripremimo utakmicu protiv Italije“, istakao je Luković.

Prelep gol postigao je Andrej Petrović, ali kasno, njim je samo ublažio poraz.

„Pristup je bio maksimalno ozbiljan, ali smo napravili neke individualne greške koje ne bi smele da nam se dešavaju na ovako važnom takmičenju. Tako smo i primili prva dva gola, posle i treći i bilo je jako teško da se vratimo u drugom poluvremenu. Dao sam lep gol, ali sve to pada u zaborav jer nismo uspeli da osvojimo bodove. Nema nazad, porazi su sastavni deo fudbala. Glave gore, pokušaćemo protiv Italije i Španije da popravimo utisak. Ništa nije gotovo“, poručio je Andrej Petrović.



tagovi

Aleksandar LukovićFudbalski savez Srbijekadetska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara