Bo Henriksen (©Reuters)
Bo Henriksen (©Reuters)

Majnc traži novog Klopa i kladi se na Boa Henriksena

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 12:37

Sada novog šefa traži i Cirih Miloša Malenovića

Svega 102 na poslu i otkaz za Jana Ziverta. Donekle očekivan, jer njegov tim je ostvario samo jednu pobedu na 21 utakmici i ispadanje iz Bundeslige. Majnc nije imao izbora, uručio mu je otkaz i odmah imenovao već trećeg trenera u novoj sezoni.

Prvi je bio Bo Svenson (uzeo tri boda iz prvih devet utakmica), drugi Zivert (devet bodova iz 12 mečeva), a treći će biti Bo Henriksen, koji stiže iz Ciriha, kluba u kome je sportski direktor nekadašnji menadžer, Srbin, Miloš Malenović.

Izabrane vesti

Isrcpno smo analizirali situaciju da bismo videli kakav nam je trener potreban u ovako teškim okolnostima. Rezuiltat nas je doveo do Boa Henriksena, koji se ponavlja već godinama u vrlo teškim okolnostima. Njegovi timovi igraju pragmatično, hrabro, na kraju uspešno”, rekao je Majncov direktor Kristijan Hajdel.

Henriksen je trenersku karijeru počeo u danskom klubu BK, onda je vodio Horsens i u ta dva skromna kluba proveo je celih 16 godina. Veliku šansu dobio je u Midtjilandu, a poslednje dve godine radio je u Cirihu.

Zanimljivo, posle evo već 18 godina u trenerskom poslu nema još nijedan pehar, a opet je stigao do posla u jednoj od ligi petica. Možda zasluga temperamenta, zbog emotivnog ponašanja na utakmici porede ga i sa bivšim trenerom Majnca Jirgenom Klopom, mada je sasvim jasno da on to nije po trenerskom kvalitetu.

A, Majncu je baš potreban jedan takav, ili barem neki Tomas Tuhel čija se karijera takođe zakotrljala u taboru Nilfunfera. Tim je trenutno na 17. mestu na tabeli sa svega 12 bodova, izjednačen sa fenjerašem Darmštatom. Sigurna zona je daleko, ali Keln je samo četiri koraka ispred, a ta 16. pozicija značila bi makar baraž za opstanak.



tagovi

Bo HenriksenMajnc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara