Kevin Strotman (©Reuters)
Kevin Strotman (©Reuters)

Marselj ih kupio za 40.000.000 evra, sad ih daje džabe

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 16:27

Strotman i Mitroglu mogu da idu bez obeštećenja

Dovedeni su kao dve „bombe“, dva kapitalna pojačanja, koja je trebalo da odvedu Marselj u Ligu šampiona. I plaćeni su zajedno 40.000.000 evra.

Istina, Marselj se dokopao Lige šampiona, ali uz vrlo skromnu pomoć Kevina Strotmana i Kostasa Mitroglua. Njihov doprinos uspehu je bio takav da klub želi da ih se ovog leta reši. Po svaku cenu. Daje ih i na poklon, samo da ih više ne gledaju na Velodromu.

Izabrane vesti

Kako piše Ekip, čelnici Marselja su rešili da drastično smanje budžet za narednu sezonu. I zbog toga igrački kadar mora da se skreše. Prva dvojica igrača koji su stavljeni na transfer listu su Strotman i Mitroglu, koji mnogo koštaju belo-plave.

Kevin Strotman je jedan od najskupljih igrača u klubu sa mesečnom platom od pola miliona evra! I ima ugovor na još tri godine. Ove sezone je odigrao 30 utakmica za Marselj, postigao dva gola, a za četiri asistirao. Ali, od tih 30 mečeva, tačno polovinu je odigrao od početka do kraja. Nedovoljno je to dobar učinak za te pare, pa predsednik Žak Anri Ejro želi da se oslobodi Holanđanina po svaku cenu. Visina obeštećenja – nula evra.

Što se tiče grčkog napadača Kostasa Mitroglua, ni njegova mesečna plata nije mala – 350.000 evra. Samo što ima ugovor na još godinu dana, ali i minule sezone se nije naigrao, svega 18 nastupa i tri gola, a male su šanse da bi od jeseni imao veću minutažu. I za njega važi isto – obeštećenje nula evra. Samo neka ide.

Na listi za odstrel je i Valeri Žermen. Njegova mesečna plata je 300.000 evra, a doprinos na terenu pretanak za jednog napadača: 30 mečeva – dva gola! Ali, za njega ima zainteresovanih, javili su se već Bordo, Majnc i Valjadolid.

Vreme je za generalku na Velodromu...

Pogledajte novu epizodu Mozzart Njuzza...



tagovi

MarseljKevin StrotmanKostas MitrogluFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara