Adama Traore (Reuters)
Adama Traore (Reuters)

Mendeš sredio: Barsa prisvaja Adamu na leto i štedi 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.02.22. | 13:59

Katalonci dogovorili sa Vulverhemptonom trampu, tvrdi lokalni Sport

Barselonina sportska agenda je od prošlog leta prožeta rečju "štednja". Mnogi fudbaleri su pristali na smanjenje zarade, klub se ratosiljao lanaca plate Filipea Kutinja, a minulog januara doveo je trojicu fudbalera bez obeštećenja i Ferana Toresa za 55.000.000 evra. Izdejstvovala je Barsa da ga Mančester Sitiju isplati u četiri jednake godišnje rate, od kojih bi prva bila tek na leto 2022, poslednja 2025, klauzule za bonus teško ostvarive. Razmišlja se u klubu u minulih nekoliko meseci o svakom dinaru, što se vidi i kroz slučaj Adame Traorea.

Došao je Španac kući putem pozajmice iz Vulverhemptona s opcijom da bude otkupljen za 30.000.000 evra, ali Barselona je pronašla način da ga na leto zadrži, potpiše sa njim četvorogodišnji ugovor i ne plati ni cent. Naime, katalonski Sport tvrdi da su Barselona i Vulverhempton dogovorili trampu u sklopu koje će Adama ostati na Kamp Nou, a ranije pozajmljeni Francisko Trinkao na Molinou.

Izabrane vesti

U čitavoj priči je posredovao superagent Žorž Mendeš koji završava maltene sve poslove vezane za dolaske i odlaske igrača Vukova. I pozajmica Trinkaa je dogovorena uz sličnu istu klauzulu kao i Traoreova, a kako su Vulvsi zadovoljni Portugalcem (iako nije postigao gol, niti asistirao ove sezone), a Adama zadivio na prvom meču protiv Atletika, kočnice nije bilo.

"Barselona je moj dom i želeo sam da se vratim. Imao sam punu podršku porodice sa kojom se uvek konsultujem pre donošenja velikih odluka. Klub me je pozvao i informisao me o mogućnosti da se vratim, a ja sam brzo doneo odluku", rekao je Traore za španski Kope.

Barsu je Trinkao svojeveremno koštao 21.000.000 evra koliko je uplaćeno na račun Brage u koju je takođe poslala Abela Ruiza, napadača koji je tada procenjen na 9.000.000 evra. Pritom je Barselona leta 2015. godine zaradila 10.000.000 evra od prodaje Adame Traorea Aston Vili, da bi ga tri godine kasnije Vulverhempton kupio od Midlzbroa za 20.000.000.

U Barsi su već sada zadovoljni Adamom, ali ne isključivo zbog nastupa protiv Atletika. Zadivio ih je stav, kao i profesionalizam koji je na visokom nivou. Španac je u svlačionicu uneo ambicioznost i pozitivnost. Lako se uklopio u klub u čijim je mlađim kategorijama nastupao od 2004. do 2013. godine, a u naredne dve bio član seniorskog B tima.


tagovi

Adama Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara