Dejan Rađenović  (© FK Metlac)
Dejan Rađenović (© FK Metlac)

Metalac je progutao žabu i opet je gladan: Nije drama, vratićemo se

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.07.22. | 08:48

Milanovčani sa novim trenerom Dejanom Rađenovićem i dalje verni orijentaciji koja podrazumeva promociju mladih

Ono što su Vest Bromvič Albion i(li) Norič u bliskoj prošlosti predstavljali u engleskom, to želi da (p)ostane Metalac u srpskom fudbal. Čim ispadne u niži rang da se vrati u elitni.

Podno Rudnika vlada uverenje da će se kroz ujednačeno takmičenje Mozzart Bet Prve lige Srbije plasirati u elitnu diviziju..

Izabrane vesti

Stabilan smo klub, ništa se ne doživljava traumatično, pa ni ispadanje. Sportski smo podneli eliminaciju, bilo je potrebno vremena da progutamo i svarimo žabu, međutim, spremni smo da pokažemo javnosti kako stojimo na čvrstim temeljima i da selidba u niži rang, koliko god bolna bila, ne može da nas uzdrma“, precizirao je Bojan Leontijević, sportski direktor prvoligaša iz Gornjeg Milanovca u osvit nove sezone i dolazak novobeogradskog Radničkog (20.00).

Metalac je za minule dve sezone izgradio imidž kluba koji svesno forsira mlade igrače, pozicionirao se kao jedan od lidera Regiona Zapadne Srbije, afirmisao trenera superligaškog kova u liku Žarka Lazetića, a usput rezutatski nije to bilo toliko loše kako se na prvi pogled čini. U takmičarskoj 2020/21 ostvario je najbolji plasman u Superligi (deveto mesto), u minuloj dogurao najdalje u Kupu Srbije (četvrtfinale). Ono što ga ograničava je skroman budžet za naše prilike i zato je okrenut deci

Ima onih koji će kazati da smo se zaigrali gurajući poletarce, ali je to bilo em naše opredeljenje, em neminovnost u odnosu na sredstva kakva raspolažemo. Nismo u prilici da dajemo na plate ogromne svote, samo da bi se zvalo da igramo Superligu, naša strateška ideja podrazumeva razvoj mladih i ostaćemo joj verni u prvoligaškom okruženju“.

Mozzart Bet Prva liga Srbije, 20.00: (1,30) Metalac (4,80) Radnički NBG (9,50)

Potporu tih reči Leontijević nalazi u činjenici da je u minuloj sezoni Metalac dao osmoricu fudbalera državnim selekcijama (kadetske, omladinska i mlada reprezentacija), kao i da je – paradoksalno – ostvario inostrane transfere na pojedinim fudbalerima (Jovan Vlalukin i Stefan Cvetković prešli u letonski RFS). Uz podizanje struke na viši nivo.

Ključna stvar koja nas je poremetila u prethodnom ciklusu je odlazak Žarka Lazetića u TSC. I dalje tvrdim da je reč o jednom od najprepoznatljivijih domaćih trenera mlađe garde, sposobnom da ostvari sjajne relacije sa igračima i baš zbog toga smo bili u nekoj vrsti šoka od kog nismo uspeli da se oporavimo uprkos trudu i idejama Milije Žižića. Zaličilo je u jednom trenutku da ćemo izboriti opstanak, ali gubitak bodova u mečevima vreme šoka nastalog promenom trenera ispostavio se nenadoknadivim“.

Umesto Žižića, stigao je letos u Gornji Milanovac Dejan Rađenović. Ugovor sa nekadašnjim ofanzivem Železnika, Rada, Banata i OFK Beograda overen je na godinu dana.

Pred Rađenovića je postavljen ultimativan zadatak: povratak u Mozzart Bet Superligu. I njemu je jasno zašto je došao, kao što je i nama jasno kakav kapacitet poseduje. Njegova krivulja razvoja je pravilna, vodio je Železnik, Radnički Novi Beograd, Žarkovo i OFK Bačku, prošao srpskoligaški, prvoligaški i superligaški ambijent, a pretprošle seozne svideo nam se dok je vodio Palančane, „davali“ su protivnike i tad smo uočili zakonitosti u igri koji su nam se svidele. Sigurni smo da će uklopiti mladosti takmičarske ciljeve. Znamo da ćemo se vratiti, kad-tad. Novija istorija pokazuje da neprestano koketiramo u prostoru između dva najkvalitetnija ranga i zato ispadanje nismo doživeli kao propast, već šansu da kao klub rastemo. Iza nas je kompanija Metalac koja nesebično pomaže klub, predsednik Dragoljub Vukadinović i dalje ima istu strast prema fudbalu i zato smo ubeđeni da ćemo se vratiti“.

U prvoligaškom karavanu je sedam nekadašnjih članova elite, što ligi daje poseban šmek.

„Čini mi se da takmičenje odavno neće biti ujednačenije. Utisak je da neće biti kluba koji će dominirati, prošetati se ligom. Naprotiv, bar pet, šest timova su sličnog kvaliteta i verujem da među sledećim valja tražiti kandidati za najviši plasman: pančevački Zelezničar, IMT, Novi Sad koji se fuzionisao sa Proleterom, Grafičar je uvek spreman da iznednadi, samo je pitanje da li mu je isplativo da juri promociju“.

Metalac će to pokušati, sa kadrom koji jeste pretrpeo promene, ali je i dalje poletan.

Filip Bačkulja (2002) je definitivno naš štoper, pošto je prethodnu sezonu proveo na pozajmici iz Austrije. Trebalo bi obratiti pažnju na još jednog centralnog defanzivca, 21-godišnjeg Iliju Milićevića, zatim Stefana Fićovića i Stefana Đurića, sa nama je i dalje levi bek Filip Antonijević, mogla bi ovo da bude sezona afirmacije napadača Ognjena Lukovića (18), veziste Danila Nešića (19), te kreativca Lazara Živanovića (20), a pokušaćemo da na veliku scenu lansiramo napadača iz Liberije, Abela Tambu“.

S tim što je timu bilo potrebno malo iskustva, oslonca u svakom delu tima.

Iz Dobanovaca smo doveli golmana Nikolu Mirkovića i štopera Nemanju Zdravkovića, napadač Lazar Milošev je stigao iz pančevačkog Železničara, a defanzivni vezni Milenko Škorić iz Radničkog iz Sremske Mitrovića“, nabraja Bojan Leontijević i nagoveštava da će se do kraja prelaznog roka postarati da još dvojica fudbalera potpišu za Milanovčane.



tagovi

MetalacMetalac Gornji MilanovacBojan LeontijevićDejan RađenovićMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara