(© Reuters)
(© Reuters)

Mi smo Mančester Siti, varaćemo kad god hoćemo

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.02.23. | 18:24

Zviždanje himni Premijer lige i niz transparenata na Etihadu

Sam protiv svih. Tako se oseća Mančester Siti posle optužbi Premijer lige da je više od 100 puta kršio pravila finansijskog fer-pleja, zbog čega bi, ako se dokaže da je zaista krv, mogao da se preseli u niži rang, kao i da mu se oduzmu titule osvojene u periodu od 2009. do 2018.

Štagod da bude u međuvremenu, aktuleni prvak Engleske se na terenu trudi da odbrani naslov, a navijači na tribinama vode svoju politiku i suprotstavljaju se zvaničnicima. Direktno, originalno, pomalo i uvredljivo, ali kad ih već napadaju moraju da se brane.

Izabrane vesti

Zato su pre i tokom susreta sa Aston Vilom jasno stavili do znanja šta misle o optužbama. Dok je sa razglasa intonirana himna Premijer lige – to su oni trenuci dok fudbaleri stoje poređani na centru po izlasku iz tunela i dok su rukuju – sa tribina su se čuli zvižduci. Ranije je to bio način da fanovi Sitija ispolje protest protiv UEFA dok je svirala himna Lige šampiona, u doba kad je Evropska kuća fudbala teretila Građane, a sad su i u nacionalnom takmičenju reagovali isto.

Sve je ispraćeno skandiranjem:

„Mi smo Siti, varaćemo kad god hoćemo“.

Osim toga, viđen je i transparent: „Istražite ovo“, na kome je uvredljiva poruka Premijer ligi.

Među velikim brojem zastava kojima se iskazuje podrška klubu, pažnju je privukla ona na kojoj je prikazan advokat Lord Panik, koji će biti deo Sitijevog pravnog tima u slučaju protiv Premijer lige.

Pevalo se i šeiku Mansuru, što baš i nije slučaj na Etihadu, ali i vrećalo organizatori takmičenja glasnim povicima: „J... Premijer ligu“.



tagovi

Mančester SitinavijačiPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara