Braim Dijaz (Reuters)
Braim Dijaz (Reuters)

Milan kupuje „desetku“ od Reala po džentlmenskom dogovoru, Madriđani imaju kontraotkup

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 01:21

Poznate su cene...

Milan igra odlično u poslednje vreme, a jedan od najzapaženijih u redovima Rosonera je španski ofnazivni vezista Braim Dijaz.

Mladi Španac ima po četiri gola i asistencije u svim takmičenjima od početka sezone, ali statistika teško može da opiše koliki uticaj ima na igru Milana i koliko je postao bitan šraf u ekipi Stefana Piolija.

Izabrane vesti

Dijazu je ovo druga sezona u dresu italijanskog velikana. I druga kako igra na pozajmici iz Real Madrida. Prvi put je pozajmljen na godinu dana u leto 2020. i posle početnih problema sa navikavanjem i uklapanjem, nagovestio je da će biti pojačanje. Posle dobre sezone, u Realu ipak opet nije bilo mesta za njega, pa ga je Milan letos pozajmio na još dve godine. S tim što ovaj put ima opciju otkupa po ceni od 22.000.000 evra.

Dijaz je zaigrao još bolje, pa Rosoneri razmišljaju da iskoriste džentlmenski dogovor sa Madriđanima i da ga otkupe već u finišu ove sezone iako imaju još skoro godinu i po dana da se izjasne o njegovom otkupu. U klubu su prezadovoljni izdanjima španskog ofanzivca i žele da ga nagrade otkupom pre roka. Veruje se da ni igrač nema ništa protiv i da je digao ruke od budućnosti u Realu.

Doduše, ta vrata opet mogu da se otvore i ako ga Milan otkupi. Prema letos postignutom dogovoru, Real ima i pravo kontraotkupa na Dijaza. Ako budu želeli da ga vrate i ako i on bude razmišljao isto, moraće Milanu da isplate 27.000.000 evra za povratak igrača kojeg su Mančester Sitiju pre tri godine platili oko 17.000.000 evra. Inače, Građanima će pripasti i 15 odsto od ukupne sume transfera ako Rosoneri otkupe Dijaza.


tagovi

Braim Dijaz

Obaveštavaj me

Milan
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara