Divok Origi u Ligi šampiona protiv Milana (Reuters)
Divok Origi u Ligi šampiona protiv Milana (Reuters)

Milan objavljuje Origija u narednim danima, počeli pregovori sa holandskim krilom

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.22. | 12:28

Rosoneri punom parom rade na dovođenju pojačanja

Dok ekipa bije odlučujuće bitke za prvo mesto i skudeto čekan 10 godina, Milanovo rukovodstvo punom parom radi na dovođenju pojačanja.

Sportski i finansijski uspesi su odobrovoljili američke vlasnike da direktorima Maldiniju i Masari izađu u susret i odobre ozbiljan budžet za letnja pojačanja. Spekuliše se da će to biti i više od najavljenih 100.000.000 evra.

Izabrane vesti

Podsetimo, prvo pojačanje je dogovoreno još letos. Milan je za 8.500.000 evra kupio od od Bordoa talentovanog Jasina Adlija (21). Ofanzivni vezista je ostao u Bordou na jednogodišnjoj pozajmici, a na leto će se priključiti Rosonerima i pojačati konkurenciju gde su Braim Dijaz i Rade Krunić. Međutim, to je samo početak…

Sledeće pojačanje je Divok Origi. Belgijanac je odbio produžetak saradnje sa Liverpulom i stiže u Milan kao slobodan igrač. Rosoneri su sa Origijem dogovorili višegodišnji ugovor vredan 4.000.000 evra po sezoni. Aktuelna pauza u klupskom fudbalu zbog reprezentativnih obaveza bi mogla da bude iskorišćena da se transfer pečatira. Italijanski mediji najavljuju da su u pitanju dani, možda i sati pre nego što se ugovor potpiše.

Origi je tip napadača kakvog je tražio trener Pioli. Pod pretpostavkom da Ibrahimović potpiše novi ugovor, Milan će u novu sezonu ući sa njim i Žiruom koji su slični tipovi napadača. Pioli je zato tražio Origija koji je po karakteristikima potpuno različit od dvojice veterana. Belgijanac ima ozbiljno iskustvo iza sebe iako mu je tek 26 godina tako da ga klub vidi kao višegodišnje rešenje.

Počeli su pregovori i oko dolaska holandskog krila Noe Langa iz Briža. Ajaksov đak je eksplodirao u Belgiji, jedan je od najboljih igrača lige i idealan je profil za Milan. Leao i Rebić su u Milanu rešili pitanje levog krila, ali je ostalo otvoreno pitanje desnog gde su neubedljivi Salemakers i Mesijas. Milan se raspitivao i za Bergvajna iz Totenhema i Berardija iz Sasuola, ali Lang je prva meta. Igrač i njegov agent su odavno kontaktirani i dali su zeleno svetlo. Lang ima i pozive Borusije i Arsenala ali mu se najviše ide u Milan. Rosonerima ostaje da dogovore cenu sa Brižom koji traži 25.000.000 evra.

Sa Origijem, Langom i Adlijem će sve četiri pozicije u napadu biti maksimalno popunjene. A onda bi se prešlo na dovođenje Kesijevih i Romanjolijevih zamena. Za obe uloge će Milan pokušati da peca u Lilovom bazenu iz kojeg je ranije već ulovio sjajna pojačanja kao što su Leao i Menjan. Kao Kesijevu zamenu Rosoneri vide Renata Sančesa koji ulazi u poslednju godinu ugovora, a za štopersku liniju već odavno jure Svena Botmana sa kojim imaju usmeni dogovor. Ostaje samo da nađu zajednički jezik oko cene sa Lilom koji traži 30.000.000 evra za Holanđanina.


tagovi

Divok OrigiNoa LangSven BotmanRenato Sančes

Obaveštavaj me

Liverpul
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara