Lazar Samardžić (©MN Press)
Lazar Samardžić (©MN Press)

Milan u Samardžiću vidi zamenu za Dijaza

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 11:28

Rosoneri uspostavili kontakt sa Udinezeom povodom srpskog reprezentativca

Posle tri godine u Milanu, Braim Dijaz se ovog leta vratio u Real Madrid. U Kraljevskom klubu procenjeno je da su Rosoneri dovoljno razigravali njihovog fudbalera i odlučili su da vrate 23-godišnjeg vezistu, pritom mu i produže ugovor. Ostavilo je to rupu u centralnom delu veznog reda Milana, a kako javlja transfer guru Đanluka Di Marcio, trener Stefano Pioli kao Dijazovog naslednika "pikirao" je Lazara Samardžića.

Veruju u Milanu da bi se srpski reprezentativac odlično uklopio kao plejmejker u formaciji 4-2-3-1 i već su kontaktirali Udineze kako bi se raspitali o uslovima transfera.

Izabrane vesti

Samardžić ima ugovor do leta 2026. godine, ali teško je poverovati da će Udineze odbiti neku od ponuda koje će, izvesno je, stići na Friuli u aktuelnom prelaznom roku. Prvobitno se pisalo da je Srbin iz Nemačke želja Napolija, međutim, odlaskom Lučana Spaletija te priče su malo utihnule.

Pisalo se da je šampion Italije spreman da plati 20.000.000 evra za Samardžića, pa se pretpostavlja da Udineze neće prihvatati ponudu manju od tog iznosa. Svakako, klub iz Udina je pred odličnim poslom imajući u vidu da je 21-godišnji vezista pre dve sezone plaćen RB Lajpcigu svega 3.000.000. Odličnim igrama doprineo je mladi fudbaler da mu cena skoči, a tome u prilog ide i što je nedavno postao reprezentativac Srbije.

Dragan Stojković dosad mu je dvaput ukazao poverenje (18. minuta protiv Litvanije i 45, kao strater, protiv Jordana). Sigurno je da će u budućnosti imati i veću minutažu, a videćemo da li kao igrač Udinezea, Milana ili nekog trećeg kluba.

Od dolaska u Italiju Samardžić je sakupio 63 nastupa u kojima je dao sedam i asistirao za sedam golova.


tagovi

Lazar Samardžićac milanUdinezeLetnji prelazni rok 2023Braim Dijaz

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara