Džošua Zirkze (Reuters)
Džošua Zirkze (Reuters)

Milanov izbor je... Zirkze! Ima prvo „da“ i spreman je da plati 50.000.000

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 13:00

Može da ponudi i igrača u zamenu

Olivije Žiru na kraju sezone odlazi u američki Los Anđeles, Luka Jović bi mogao da dobije novi ugovor, ali i dalje u ulozi rezervnog špica, Noa Okafor i nije klasičan centarfor...

Kao prioritet Rosonera u letnjem prelaznom roku se nameće dovođenje kapitalnog pojačanja na poziciji „devetke“. Nekoliko kandidata je u opticaju ali samo jedan je glavna želja – Džošua Zirkze.

Izabrane vesti

Holandski napadač je ove sezone eksplodirao u dresu Bolonje i vodi je ka Ligi šampiona. Dao je 10 golova uz četiri asistencije na 28 utakmica i očigledno uverio Milanov menadžment da je idealan kandidat da nasledi Žirua.

Zirkze je dete Bajerna u kojem nikada nije dobio pravu šansu, mučio se na pozajmici u Parmi, a onda oživeo pretprošle sezone na pozajmici u turobnoj sezoni Anderlehta. Potom ga je kupila Bolonja za 8.500.000 evra, dala mu šansu da se vrati na viši nivo, istprela ga iako je dao samo dva gola za sezonu i sada ubira plodove poverenja. Iako Bajern ima povratnu otkupnu klauzulu u visini od 40.000.000 evra, ništa ne nagoveštava da će je aktivirati. Za Zirkzea u Minhenu i dalje nema mesta pored Kejna, Tela i ostalih ofanzivaca, a preprodaja bi bila rizičan potez i pitanje je koliko bi Bavarci mogli da zarade...

I dok za Bajern važi jedna cena, za sve ostale važi druga koju Bolonja odredi. A poučena primerom Rasmusa Hejlunda kojeg je Atalanta letos prodala u Mančester Junajted za 75.000.000 evra i bonuse, Bolonja se nada da može prići toj sumi sa prodajom Zirkzea. Međutim, želje su jedno, realnost drugo. Setimo se Torinovog smaoubistva koji je odbijao 50.000.000 i 60.000.000 evra za Andreu Belotija, pa je na kraju ostao i bez evra obeštećenja.

Još se nije pojavio kandidat spreman da usliši Bolonjine finansijske apetite za Zirkzea.

Prvi sa konkretnim koracima kreće Milan. Gazeta javlja da Rosoneri imaju usmeni pristanak Holanđanina, nakon što su dugo analizirali i skautirali sve potencijalne kandidate. Na radaru su još bili Benjamin Šeško (Lajpcig), Džonatan Dejvid (Lil) i Viktor Đekereš (Sporting). Ali neki nisu ubedili Milanove direktore da su ono što se traži (Šeško i Dejvid) ili su preskupi (Đekereš). Zirkzeove fudbalske preporuke su bile najbolje, a sa direktorima Monkadom i Dotavijom se na kraju složio i Zlatan Ibrahimović. I on smatra da je Zirkze kapitalac u kojeg vredi uložiti.

Milan je za taj posao spreman da ide do 50.000.000 evra što bi bilo najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Doduše, nikome nije jasno odakle bi taj novac došao jer se Amerikanci na čelu kluba do sada nisu baš pokazali kao spremni da dovode skupa pojačanja. Miriše na prodaju nekog od stubova ekipa poput Leaa, Ernandeza ili Menjana. Dodatno, Milan može Bolonji da ponudi i Aleksisa Salemakersa koji tamo trenutno igra kao pozajmljen igrač, ima sjajnu sezonu i vrednost mu je oko 10.000.000 evra... 

Za italijanske ulove bi to bio ogroman transfer na obe strane. Ali Bolonja ima vremena na pretek, u slučaju ulaska u Ligu šampiona joj se smeši ozbiljan novac i neće biti pod pritiskom da odmah na početku prelaznog roka rešava pitanje najvrednijeg igrača. Imaće luksuz da čeka i da se nada interesovanju i nekoj ponudi iz Engleske gde su uvek spremni da plate više.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Džošua Zirkze

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara