(©Reuters)
(©Reuters)

Milanu je negde zapelo sa Bakajokom, opet se pominje plan B iz Benfike

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 13:44

Francuz ostaje prioritet, ali…

Ide malo sporije, ali ide. Tako se može opisati realizacija Milanovih planova na letnjoj fudbalskoj pijaci, Uspeli su da se reše većine nepotrebnih igrača, otkupili su Salemakersa i Kjera, zadržali su Ibrahimovića, sinoć potpisali Braima Dijaza kao prvo letnje pojačanje, na pragu potpisa je supertalentovani Sandro Tonali

Ali pregovore oko dovođenja Tjemuea Bakajoka iz Čelsija i Serža Orijea iz Totenhema nikako da se završe. Pogotovo oko Bakajoka koji je jedan od Milanovih prioriteta.

Izabrane vesti

Đanluka di Marcio je sinoć javio da je dogovor Milana i Čelsiju blizu po modelu 3.000.000 evra za pozajmicu plus 30.000.000 evra za opciju otkupa ugovora narednog leta. Di Marcio je objavio i da je problem dogovor Milana i Bakajoka oko plate. Navodno su ppostigli sporazum oko njegove zarade u sledećoj sezoni kada bi igrao kao pozajmljen, ali nisu o plati u narednim sezonama kada ga Milan otkupi.

Međutim, skoro svi italijanski sportski dnevnici jutros javljaju da dogovora između Milana i Čelsija još nema. Tutosport ide najdalje tvrdeći da Milan ne nudi više od 20.000.000 evra za otkup što je ipak teško za poverovati, a torinski list svakako nije pouzdan izvor informacija za dešavanja u milanskim klubovima. Lokalni Korijere dela Sera tvrdi da Milan nudi 3.000.000 za pozajmicu i 27.000.000 za opciju otkupa ugovora, dok Gazeta delo Sport piše da je Bakajoko dogovorio sve oko ličnih uslova sa Rosonerima i da vrši pritisak na Čelsi da spusti cenu od 30.000.000 evra.

Kako god, čini se da transfer još nije blizu iako Paolo Maldini ima sjajno mišljenje o Bakajoku i nada se da će uspeti da ga dovede. Francuz ostaje Maldinijev prioritet, ali se danas opet potenciraju i alternativna rešenja. Ponovo se šuška o Milanovom interesovanju za Benfikinog vezistu Florentina Luisa koji se pominjao i zimus. Opet bi u pitanju bila pozajmica s tim što je cena manja i iznosi oko 20.000.000 evra. Za igrača je zainteresovan i Fulam.

Postoji i treća varijanta. Milan se raspituje za Bubakara Sumarea iz Lila čija cena je oko 25.000.000 evra. 


tagovi

Florentino LuisTjemue BakajokoLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara