Milenković (©Reuters)
Milenković (©Reuters)

Milenković jedini srpski reprezentativac u završnici evrokupova

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 08:27

Ispali Tadić, Jović, Živković...

Spala knjiga na – jedno slovo! Na Nikolu Milenkovića. Štoper Fjorentine jedini je srpski reprezentativac koji će igrati u završnici evropskih kupova ove sezone.

Pretplatili su se „ljubičasti“ na uspeh u Ligi konferencije, prošle sezone su stigli do finala, gde su izgubili od Vest Hema, dok su ove dobacili, za sada, do polufinala i čeka ih dvomeč sa Klbu Brižom.

Izabrane vesti

A, u tom polufinalu igraće Milenković kao jedini igrač koji će za dva meseca u Nemačkoj biti deo Piksijeve čete. Prilično porazna situacija. Čisto da je imamo na umu kada dođe jun i Evropsko prvenstvo. Mada, očekivanja od Orlova su svakako značajno splasla nakon Katara i traljavih kvalifikacija za EP.

Sinoć su trojica srpskih reprezentativaca morala da stave tačku na evropsku sezonu. Dušan Tadić nije uspeo sa Fenerbahčeom da prođe dalje. Još je kapiten Orlova promašio penal u „ruletu“ protiv Olimpijakosa, pa su Grci izborili prolaz dalje.

Završila se lepa evropska sezona i za PAOK u kojem je Andrija Živković. Belgijski Klub Briž je u obe utakmice bio bolji, a zanimljivo je da je srpski fudbaler u revanšu na „Tumbi“ ušao u igru tek početkom drugog poluvremena. Na 15 utakmica u Evropi ove sezone Živković je dao šest, a pripremio tri gola. Prilično dobar učinak.

I Luka Jović je morao da kažem „zbogom“ terenima na međunarodnoj sceni. U italijanskom derbiju u Ligi Evrope Roma je oba puta pobedila Milan i zasluženo se našla u polufinalu, gde je čeka borba protiv Leverkuzena za prolaz u finale. Jović je u 40. minutu revanša ušao na teren, međutim, Vučica je tada već vodila 2:0, uz dva gola prednosti iz prve utakmice, tako da je sudbina Rosonera bila već zapečaćena.

Mladi srpski fudbaler Jan-Karlo Simić, član Milana, ove sezone nije bio ni na klupi na utakmicama Lige šampiona.

Mogli smo da kažemo da imamo Mileta Svilara u polufinalu Lige Evrope, ali... On je prvi odlučio da više ne bude srpski reprezentativac, a i kada mu je propao plan da ponovo obuče dres Belgije, selektor Stojković je rekao da ga svakako više neće zvati pod zastavu. Tako da, Svilara kao predstavnika Orlova svakako više ne možemo da računamo, iako pored njegovog prezimena i dalje stoji zastava Srbije.

Bilo 23 ili 26 putnika za EP u Nemačkoj, samo jedan od Orlova moći će da se pohvali da je u maju igrao neki evropski kup...


tagovi

Nikola MilenkovićLiga šampionaLiga EvropeLiga konferencijefudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara