Milojević ima iskustva sa unapred pripremljenim slavljem: Tada se Zvezda loše provela

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 10:25

Podsećanje na finale Kupa iz 2019. godine dobra opomena za crveno-bele uoči 173. večitog derbija

Sve objektivne i subjektivne činjenice idu u prilog Crvenoj zvezdi uoči 173. večitog derbija. Srpski šampion je namestio „formu“, nalazi se u nizu od sedam takmičarskih utakmica bez primljenog gola, ima veliki kapital od sedam bodova prednosti. Pozitivnu energiju može da crpi i iz prethodnog duela sa Partizanom kada nije slavio (2:2), ali je odigrao jedan od najboljih mečeva u Mozzart Bet Superlige.

Na drugoj strani Partizan je na nizbridici, zatrpan i problemima unutar stručnog štaba i nepoznanicom ko će šefovati sa klupe za gostujuće igrače. I sasvim je razumljivo što navijači Crvene zvezde očekuju žurku, trijumf posle tri večita derbija i stavljenje tačke na još jednu uspešnu sezonu, bar kada je reč o nacionalnom prvenstvu.

Izabrane vesti

Ima onih i koji očekuju ubedljivu pobedu, kao dug fudbalske pravde za sve one promašaje u martovskom okršaju sa crno-belima. Međutim, trener Crvene zvezde Vladan Milojević ima iskustva sa unapred pripremljenim slavljem, koje mu može poslužiti kao odlična priprema za subotnji okršaj.

Sigurno se navijači Crvene zvezde sećaju finala Kupa iz 2019. godine, kada se Partizanu spremao ražanj na najvećem srpskom stadionu. Crveno-beli su, baš pod Vladanom Milojevićem, do tog trenutka imali perfektnu sezonu. Plasirali su se u Ligu šampiona, pobedom u aprilskom derbiju su začinili osvajanje titule, dobar tim je u zimskom prelaznom roku ojačan dolascima Mirka Ivanića i Alekse Vukanovića.

Partizan je i tada bio u organizacionim problemima... Niko nije postavljao pitanje Zvezdine pobede u finalu Kupa. Čak su i igrači Crvene zvezde spremili scenario veliko slavlja na ulicama Beograda posle osvojene duple krune. Ispred svlačionice Crvene zvezde bilo je parkirano borbeno vozilo, koje su opremili tadašnji nosioci igre crveno-belih.

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Milan na San Siru, Barsu na Nou Kampu, PSŽ na Parku prinčeva?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

Međutim, Crvena zvezda je u finalu Kupa 2019. godine odigrala jedan od najslabijih mečeva u prvom mandatu Vladana Milojevića. Partizan je, sasvim zasluženo, slavio pogotkom Bojana Ostojića, koji se najbolje snašao posle prekida Danila Pantića. Crno-beli su poveli u ranoj fazi meča, a Crvena zvezda je odigrala malodušno, gotovo da nije napravila ozbiljniju priliku. Mnogo se tada u zvezdaškim krugovima oko Marakane pričalo o neprofsionalnom pristupu pojedinaca, noćnim izhlascima i nedostatku strasti u igri, pošto su klupske ambicije te sezone odavno bile ispunjene. Ostaće u sećanju da je Vladan Milojević posle poraza u finalu Kupa bio namračen na konferenciji za štampu.

„Dobro ćemo analizirati narednih dana šta se desilo. I ko ima želju da ostane sa nama“, poručio je Vladan Milojević.

Kasnije je govorio da je znao za pojedine noćne izlaske, pa je tokom letnjih priprema u Austriji revidirao uloge u timu. I možda je kiks u pomenutom finalu Kupa dobro došao iskusnom stručnjaku da uspešno privede kraju još jedne kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ali bez ikakve dešavanje iz maja 2019. godine mogu da posluže Vladanu Milojeviću kao dobar podsetnik u pripremi predstojećg derbija. Uostalom, nema gore stvari u sportu, posebno fudbalu, kada pripremate ražanj, a zec je u šumi.


tagovi

Vladan MilojevićBojan Ostojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara