Jagoš Vuković (©MN Press)
Jagoš Vuković (©MN Press)

"Ministar odbrane" na pripremama Grafičara, Turci ga vraćaju u Konju kod Stanojevića

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 09:07

Jagoš Vuković od danas na treninzima Ljubičastih sa Topčiderske zvezde, očekuje se i dolazak Mičela Donalda

Nekadašnji reprezentativac Srbije Jagoš Vuković raspalio je maštu navijača Konje objavom fotografija na svom Instagram profilu u dresu turskog kluba, a potom i sa aerodroma u Istanbulu.

Ponadali su se mnogi da će 34-godišnji štoper posle dve godine u Kini ponovo zaigrati u zelenom dresu, koji je leta 2017. za 2.000.000 evra zamenio Olimpijakosovim crveno-belim, a pojedini turski mediji već su mu dodelili i ulogu pomoćnika Aleksandru Stanojeviću, koji bi uskoro trebalo da preuzme trenersku palicu u Konji.

Izabrane vesti

Nije nemoguće da se nekadašnji đak Crvene zvezde vrati u najveći grad iz centralne Turske, u kom je živeo tri i po godine i zbog dobrih igara prozvan "Ministrom odbrane", ali prvo je svratio do Antalije. Po saznanjima Mozzart Sporta, Jagoš Vuković će narednih dana trenirati sa fudbalerima Grafičara, drugoplasiranog tima Mozzart Bet Prve lige.

Od dolaska mladog trenera Marka Neđića pre nešto više od godinu dana, Ljubičasti igraju kao preporođeni. Uspeli su da se iz borbe za opstanak podignu do trke za promociju u Mozzart Bet Superligu, a da se dobar glas daleko čuje, pored Vukovićeve to potvrđuje i želja Mičela Donalda da trenira sa igračima razvojnog tima Crvene zvezde. Prvi stranac kapiten u istoriji Crvene zvezde očekuje se tokom dana u Antaliji.

Grafičar je ove zime ostao bez talentovanih blizanaca Jovana i Nikole Mituljikića, pošto su crveno-beli prvog prosledili na pozajmicu u novosadsku Mladost, a drugi će pokušati da se nametne Milošu Milojeviću u prvom timu. Preko Topčidarske zvezde do svlačionica na stadionu Rajko Mitić stigli su i Nikola Stanković, Nikola Knežević, Uroš Lazić, Stefan Leković, Andrej Đurić, Marko Lazetić, Milan Ilić, Jovan Mijatović, Stefan Leković... Neki se i dalje bore za minute, neki su prosleđeni na pozajmice, a neki prodati.

Što se tiče iskusnijih, Grafičar je prošlog vreta odlučio da mladima pridruži nekadašnje Zvezdine igrače poput Andrije Kaluđerovića, Filipa Kasalice, Đorđa Đurića i Miloša Stojčeva. Od ranije je tu Luis Ibanjez, sada je došao Jagoš Vuković, a čeka se Mičel Donald. Videćemo hoće li se i oni zadržavati.



tagovi

Jagoš VukovićGrafičarMozzart Bet Prva liga SrbijeKonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara