Artur (Foto: Reuters)
Artur (Foto: Reuters)

Mirisalo je na promašaj od početka: Artur mora na operaciju, čeka ga duga pauza

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 01:24

Brazilac van terena tri do četiri meseca...

Još od trenutka kada je posao ozvaničen nema onoga ko nije sa čuđenjem gledao na Arturov dolazak u Liverpul. Došao je Brazilac da pojača vezni red Redsa osakaćen povredama, a umesto toga pojačao je bolnicu na Enfildu. Kao što se moglo pretpostaviti od samog starta, transfer se ispostavio kao potpuni promašaj, jer fudbalera Juventusa čeka duga pauza.

Britanski Atletik piše da će Artur ovog vikenda biti podvrgnut operaciji koja će ga sa terena odvojiti na tri do četiri meseca, što će šanse da ga Liverpul otkupi od Juventusa na kraju sezone svesti na minimum, ako ih je uopšte i bilo.

Izabrane vesti

Jirgen Klop je u petak na konferenciji uoči meča sa Arsenalom otkrio da Artura nije bilo u sastavu za utakmicu sa Rendžersom u Ligi šampiona u utorak jer se dan ranije povredio. Bivši vezista Barselone prošao je potom detaljne analize nakon kojih je medicinski tim Liverpula procenio da je operacija najbolji vid tretiranja povrede.

Atletik ne navodi o kakvoj je povredi reč, ali je jasno da je teže prirode, s obzirom na dužinu oporavka. To znači da Artura neće biti na terenu minimum do početka 2023. godine. U Liverpul je došao silno motivisan, naporno radio sa mladim timom sa kojim je igrao i utakmice u Premijer ligi 2 samo kako bi što pre stekao neophodnu fizičku spremu i stavio se na raspolaganje Jirgenu Klopu.

Uspeo je da upiše debi protiv Napolija u Ligi šampiona (odigrao 14 minuta), u naredne dve utakmice bio je na klupi, ali će na novi nastup morati da pričeka. Ako ga i dočeka u dresu Redsa.


tagovi

ArturArtur MeloLiverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara