Mitrović protiv Kipra (©MN Press)
Mitrović protiv Kipra (©MN Press)

Mitrović sa bele tačke 32/47

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.24. | 11:08

Srpski rekorder nije pogodio protiv Kipra

Gde bi bio kraj golgeterskom nizu Aleksandra Mitrovića kada bi još sa penala bio ubojit kao kada se nađe s loptom u šesnaestercu...

Rekorder srpske reprezentacije po broju postignutih golova imao je priliku na Kipru da taj svoj saldo uveća za još jedan, da dođe do brojke od 58 pogodaka, međutim, nije uspeo da iskoristi jedanaesterac koji su Orlovi imali u 10. minutu utakmice. Time je nastavljen mali Mitrovićev post u dresu državnog tima, jer mu je ovo bio četvrti meč u nizu bez postignutog gola.

Izabrane vesti

Nekako nonšalantno je Mitrović prišao lopti kod penala, hodajući, bez trka, slabo je šutnuo i golman ga je pročitao. I postao je to 15. penal u seniorskoj karijeri koji srpski golgeter nije iskoristio. Bilo u klubovima ili u reprezentaciji. Ne računajući onaj u penal seriji protiv Škotske.

Statistika, ako je tačna, kaže da je Mitrogol do sada 47 puta tukao sa bele tačke i da je dao 32 gola. Prosek iskorišćene prilike je 68 odsto, što baš i nije neki zavidan uspeh.

Mitrović je 16 puta pogađao za Fulam sa 11 metara, deset puta za Al Hilal, dva puta za Njukasl, po jednom za Partizan i Anderleht i dva puta za reprezentaciju Srbije. Kada su Orlovi u pitanju bio je precizan u Ligi nacija protiv Turske (2:2) i protiv Crne Gore u Podgorici 2018. godine (2:0).

A, kada su u pitanju neiskorišćeni penali, Mitrogol je osam puta promašio u dresu Fulama, po dva puta za Al Hilal, Anderleht i jednom za Njukasl. Za Srbiju je promašio sinoć protiv Kipra (1:0) i ponovo protiv Crne Gore u Ligi nacija, kada je “Panenku” lansirao preko prečke (2:1). Ipak, najbolniji je bio neiskorišćeni jedanaesterac u seriji protiv Škotske u prethodnom baražu za Evropsko prvenstvo, no taj se u statistici posebno računa.

Ulogu prvog penaldžije kada je reprezentacija Srbije u pitanju ima Dušan Tadić, ali sinoć kada su Orlovi dobili da šutiraju sa 11 metara on je bio na klupi. Imao je i kapiten promašaje sa bele tačke kada je državni tim u pitanju, oba neiskorišćena penala su bila u Ligi nacija 2018/19, jedan protiv Rumunije, drugi protiv Litvanije.

Od aktivnih igrača, u Piksijevom mandatu, za penal se hvatao još Dušan Vlahović, koji je u kvalifikacijama za Mundijal pogodio protiv Azerbejdžana (3:1).


tagovi

Aleksandar Mitrovićfudbalska reprezentacija SrbijeDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara