Mladost lako protiv kombinovanih Čarapana

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 20:10

Kruševljani kombinovali sastav, ostavili šest prvotimaca protiv Lučanaca, nedovoljno za više osim poraza na zapadu Srbije - 3:1

Savladala je lučanska Mladost kombinovani sastav Čarapana na domaćem terenu i golovima Lekovića, Frajdeja i Ćirkovića potpisala prvu i visoku pobedu u plej - ofu Mozzart Bet Superlige. U najnevažnijem meču uvodne runde doigravanja iskusniji tim Lučanaca bio je daleko spremniji od promešanog sastava Ivana Stefanovića, te je drugi put u sezoni, a prvi put na svom terenu, slavio protiv Napretka, u čijem timu je Bastajić nastavio da rešeta mreže - 3:1

S obzirom da je stručni štab Napretka bio lišen pomoći dvojice jedinih bekova u rosteru, morao je Ivan Stefanović da u defanzivu pošalje krilne napadače, fudbalere koji se nisu ove sezone naigrali pod Bagdalom. Tako se na desnoj strani odbrane našao Branislav Tomić, a na levoj Nikola Marinković, koji je danas imao i ulogu bonusa u dresu gostiju. Iako se u dresu Čarapana nisu našli još neki standardni igrači, ostalo prekrajavanje tima bilo je manje - više očekivano, a mesto u startnoj postavi nakon dugo vremena našao je Slobodan Stanojlović.

Izabrane vesti

Upravo je bivši napadač Novog Pazara i TSC - a mogao prvi da trese mrežu u Lučanima, ali izborio se samo za korner u samom uvodu meču, koji je krenuo prilično ofanzivno s obe strane. Većinu pravih šansi u prvom poluvremenu videli smo u startnih petnaestak minuta, a posle prilike Stanojlovića, Stevanović je propustio najbolju za Napredak.

Onda su Lučanci krenuli mnogo ofanzivnije, pa su se šutevi uglavnom ređali pred golom Savića, koji je umešno čuvao mrežu sve do kraja prvog dela igre. Osujetio je Napretkov čuvar mreže šuteve Siluea i Tumbasevića, ovaj drugi uz pomoć stative, ali ništa nije mogao u 44. minuta, kada se meč prilično smirio u tempu.

Nakon kornera Mladosti, čini se da je Udovičić želeo da šutira na gol, no nije baš precizno zahvatio loptu, ali ona je stigla do Nikole Lekovića kome nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu. To je bio tek četvrti gol iskusnog defanzivca u Mozzart Bet Superligi, koji je na današnjem meču upisao 256. nastup u našem šampionatu.

Mogao je ponovo Napredak do gola u uvodu nastavku, ali je šut Majdevca stopirao Stamenković, da bi Mladost ponovo ubrzala gas. Silue je odlično centrirao sa desne strane i uposlio Frajdeja, a ovaj matirao Savića u 56. minutu. Raspala se u tim trenucima kakva - takva igra Napretka, a domaćin je mogao kroz smirenu igru da privodi meč kraju.

Završnica meča donela nam je ipak nove pogotke. Na 3:0 je najpre povisio Ćirković, da Bastajić, najbolji strelac Čarapana u ovom šampionatu, ublažio poraz gostima.

Mladost je tako ostala sedma na tabeli Mozzart Bet Superlige, i napravila prednost od 4 boda u odnosu na Napredak, koji će do kraja prvenstva imati male šanse da se dograbi do više pozicije od "kote 8". Ni jedni ni drugi ipak nemaju realne šanse da se umešaju u borbu za Evropu, pa su, čini se, već u uvodnoj rundi plej - ofa podelili poslednje pozicije na lestvici.

1. kolo plej - ofa Mozzart Bet Superlige

MLADOST - NAPREDAK - 3:1 (1:0)

(Leković 44, Frajdej 56, Ćirković 82 - Bastajić 85)

Stadion u Lučanima

Sudija: Marković Momčilo

Mladost: Stamenković 7 - Ćirković 6,5, Joksimović 6,5, Leković 7 - Varjačić 6,5, Tumbasević 7, Pejović 6,5 (od 89. Todorović -), Udovičić 6,5 (od 64. Bondžulić 6) - Veličković 6 (od 78. Žunić-), Silue 7 (od 64. Pribaković 6,5), Frajdej 7 (od 78. Bojić -)

Napredak: Savić 6 - Tomić 5 (od 90. Skočajić-), Stevanović 5,5 (od 90. Mihajlović -), Marinković J. 5,5, Marinković N. 5 - Krstić 5, Sadiković 5,5 (od 65. Jović 5), Marjanović 5,5 - Bastajić 6, Stanojlović 5,5 (od 65. Bojović 5), Majdevac 5,5 (od 75. Nenadović-)

Igrač utakmice: Nikola Leković (Mladost) 7


MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF - 31. KOLO

Radnički Kragujevac - Čukarički 4:3 (2:3)

/Gluščević 6, Ortiz 29, Đurić 56, Ivelja 82 - Adžić 13, Mel o 15, 41/

TSC – Vojvodina 3:2 (2:1)

/Pantović 3, 74, Ćirković 5 – Zukić 13, Ivanović 61/

Crvena zvezda – Partizan 3:2 (1:1)

/Kanga 16p, Endijaje 89, Katai 90+9 - Baždar 11, 56/

Ponedeljak

Mladost Lučani - Napredak 3:1 (1:0)

/Leković 44, Eze 55, Ćirković 82 - Bastajić 85/



 


 


tagovi

Tomislav SivićMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara