Nadal uzima džojped u ruke, čeka se No 1

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.04.20. | 16:28

Masters u Madridu saopštio da će petostruki šampion zaigrati virtuelno izdanje prestižnog turnira, zajedno za Marijem, Pujom, Kerber…

Virtuelno izdanje ATP mastersa u Madridu definitivno će biti održano, potvrdili su organizatori jednog od najprestižnijih teniskih turnira na svetu i to u periodu od 27. do 30. aprila.

Za sada se za okršaje na bazi video-igre Tennis World Tour prijavilo nekoliko zaista vrhunskih asova, ispred svih šestostruki šampion Rafael Nadal. Pored njega tu su i Džon Izner, Kiki Bertens, Angelika Kerber, Luka Puj, ali i Endi Mari.

Izabrane vesti

Škot je naime na početku karijere imao problema sa zavisnošću od video-igrica, te mu se dešavalo čak i da mu se upale tetive u šakama, te bi preskakao treninga i gubio (teniske) mečeve. Kasnije je taj problem sveo u razumne okvire, a danas, kao suprug i roditelj, tek s vermena na vreme baci koji đir na konzoli. S druge strane,a ktuleni šampion mardidskog mastersa, Novak Đoković nije baš vičan na tom polju, te će ga teško nagovoriti da uzme džojped u ruke.

Ishod ovog takmičenja će biti najmanje važan jer ima čisto humanitarni karakter. Budžet turnira je ukupno 200.000 evra koji će otići teniserima u finansijskim problemima zbog pandemije, kao i smanjenju uticaja pandemije na društvo.

Teniska sezona je otkazana do 16. jula.

(Foto ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara