Leao postiže gol (Reuters)
Leao postiže gol (Reuters)

Mnogo silan Milan razorio Napoli, probudio se Rafa Leao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 22:43

Rosoneri protutnjali kroz Napulj i napravili strašnu uvertiru za Ligu šampiona

Možda je trka za Skudeto gotova ali ona za Ligu šampiona je večeras tek počela i nagoveštava da se Napoliju ne piše lepo protiv Milana.

Rosoneri su večeras u prvom od tri meča protiv Napoltanaca ovog proleća naneli budućem šampionu italije pravi debakl, deklasirali ga i uplašili pred dvomeč u četvrtfinalu Lige šampiona – brutalnih 4:0!

Izabrane vesti

Spaletijev tim je dobio šamarčinu koja bi mogla ozbiljno da mu utiče na samopouzdanje ili da iz nje izvuče pouku. Ovaj poraz je za Napoli može da bude bezbolniji nego neki u mečevima četrvftinala Lige šampiona. Napolijeva bodovna zaliha je ogromna i iz tog ugla ovo nije alaramantan poraz. Ali iz nekog psihološkog, pred dvomeč u Ligi šampiona, može i te kako da bude razarajući.

Milan se posle loše serije rezultata pre reprezentativne pauze potpuno resetovao i Napoliju očitao lekciju kakvu Napulj ne pamti. Mogli su Rosoneri i ubedljivije da slave. A pored te psihološke prednosti uoči Lige šampiona, Milanu su bodovi večeras mnogo značili jer je napravljen veliki korak ka Ligi šampiona.

I na kraju, možda i najbitnija stvar za Milan u večeršanjoj pobedi. Probudio se Rafa Leao!

A kada je ćudljivi Portugalac u ovakvoj formi onda nije ništa manje opasana i ubedljiv od svemoćnog Hviče Kavarchelije koji je ove sezone bacio Italiju pod noge ali je večeras bio nevidljiv.

Napoli može tražiti izgovore u povredi Viktora Osimena i bojkotu domaćih navijača. Neigranje prvog strelca i izostanak tradicionalno paklene atmosfere su sigurno ozbiljni udarci, ali... Stefano Pioli je večeras kao i u mnogim derbijima u ovih nekoliko sezona na klupi Milana, pokazao taktički doktorat. Očitao je lekciju Spaletiju. Ova pobeda je njegov trenerski potpis. Pojačao je vezni red svojim omiljenim vojnikom Radetom Krunićem koji je uz Tonalija i Benasera dobio ključnu bitku na sredini terena sa Napolitancima, a Leao i Dijaz su igrali kao preporođeni napred.

Od početka je Milan bio bolji, agresivniji, konkretniji... A na Dijazu i Leau se videlo da su izuzetno raspoloženi i motivisani. Posle 17 minuta su to pretočili u konkretan dokaz. Španac je majstorijom na sredini terena izbacio Lobotku i sjajnim pasom našao Portugalca koji je pobegao čuvarima, izašao na Mereta i šmekerski bocnuo za prvi gol u karijeri protiv Napolija. U 25. minutu je već bilo 2:0. Leao je rdugim korakom aširio odbranu domaćih, a Dijaz sačekao centaršut Benasera, prodao sjajan lažnjak i duplirao prednost. Majstorije!

Milan je nastavio da pleše, Dijaz i Leao su vadili dupu na pamuk fudbalerima Napolija, dok je igra Rosonera u fazi odbrane bila taktički doktorat. Kvarachelija je bio "uhapšen". Sigurni Menjan je odbranio snažne šuteva Lobotke i Zjelinskog i uneo dodatnu nervozu i nesigurnost u redove domaćeg tima. Spaleti ipak nije hteo ništa da menja na poluvremenu i prošao je još gore...

Taman kada su Napolitanci malo došli sebi i počeli da stiskaju na početku drugog poluvremena, Milan ih je nokautirao. Tonali je osvojio loptu na sredini i lansirao pas Leau u kontranapad. A kada je raspoložen kao večeras, kontroverzni Portugalac je nezaustavljiv u tim situacijama sa svojim džinovskim korakom i lažnjacima. Zalomio je nesrećnog Rahmanija i zakucao za 3:0. Ni tu nije bio kraj. Rezervista Salemakers je posle samo 10 minuta na terenu potpisao totalni debakl Napolitanaca i veliku pobedu Rosonera. Prošao je sam kroz njihovu odbranu kao da vozi autoputem i potom provukao loptu Meretu kroz ruke.


Mogao je Milan do kraja da slavi i ubedljivije, imao je šanse za to ali se Napoli nekako spasao prave katastrofe. Rosoneri su odirgali možda i meč sezone, a trenutak nije mogao da bude bolji. Slede još važnije bitke protiv Napolitanaca u Ligi šampiona.

SERIJA A, 28. KOLO:

Subota

Kremoneze - Atalanta 1:3 (0:1)

/Ćofani 55 - De Ron 44, Boga 73, Lukman 90+3/

Inter - Fjorentina 0:1 (0:0)

/Bonaventura 53/

Juventus - Verona 1:0 (0:0)

/Ken 56/

Nedelja

Bolonja - Udineze 3:0 (2:0)

/Poš 3, Moro 12, Berou 49/

Monca - Lacio 0:2 (0:1)

/Pedro 13, Milinković Savić 56/

Specija - Salernitana 1:1 (0:1)

/Šomurodov 70 - Kaldara 43ag/

Roma - Sampdorija 3:0 (0:0)

/Vajnaldum 57, Dibala 88p, El Šaravi 90+4/

Napoli - Milan 0;4 (0:2)

/Leao 17, 59, Dijaz 25, Salemakers 67/

Ponedeljak

18.30: (2,50) Empoli (3,15) Leče (3,25)

20.45: (2,50) Sasuolo (3,20) Torino (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rafael LeaoBraim DijazAleks Salemakers

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara