Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Mogu li Kraljevići da odbrane španski tron?

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 10:23

Primera: Marko Dmitrović sa Eibarom gostuje Realu u Madridu. Zidan ostao opet bez Serhija Ramosa i Edena Azara, ali su se oporavili Kros, Odriozola i Marijano Dijaz

Hodao je Real ove sezone mnogo puta na tankoj žici sa pogledom u provaliju. Gubio je šampion bodove na svom terenu od autsajdera, Zinedin Zidan je nekoliko puta bio blizu otkaza, ali kada je bilo najpotrebnije iskusni sastav Kraljevića je poput mačke imao devet života. Ostao je slavni klub u borbi za odbranu trona u Španiji. Deset kola pre kraja, Atletiko, koji u poslednjim kolima pokazuje znake krize, beži samo šest bodova.

Trka za Primerom je otvorena. Tu je i sve bolja Barselona, pa bismo mogli da gledamo do kraja šampionata Španije trku utroje. Na stadion Alfredo di Stefano („Santijago Bernabeu“ se renovira) danas (16.15) stiže davljenik Eibar u 29. kolu Primere. Pobeda je imperativ za četu francuskog stučnjaka. Gosti iz Baskije, za koje brani prvi golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović, u očajnoj su formi, na mestu su koje vodi u Segundu. Bez pobede su u Primeri već tri meseca. Čak 12 mečeva u nizu (od toga 11 u prvenstvu) Eibar ne zna za tri boda, pa će teško do opstanka.

Izabrane vesti

16.15: (1,40) Real Madrid (4,50) Eibar (8,50)

Real je u seriji od 10 mečeva bez poraza u Primeri i Ligi šampiona (osam pobeda i dva remija). Ove sezone malerozni kapiten Serhio Ramos opet se povredio tokom reprezentativne puaze. On je u Madrid podvrgnut analizama koje su pokazale da je pokidao mišić levog lista zbog čega ga čeka jednomesečna pauza, pa će propustiti ključni deo sezone, kako u Primeri, tako i u Ligi šampiona.

On je ove sezone zbog operacije meniskusa početkom godine bio bolovanju skoro dva meseca (54 dana). Već u utorak veče Real čeka prvi meč četvrtfinala Lige šampiona sa Liverpulom, 10. aprila i El Klasiko sa Barselonom, četiri dana kasnije revanš na Enfildu, a izvesno će, osim ta tri i te kako bitna, propustiti i prvenstvene duele sa Eibarom, Hetafeom, Kadizom i Betisom. Eventualno bi mogao da zaigra fudbal 2. maja protiv Osasune.

U njegovom odsustvu trener Zinedin Zidan biće prinuđen još jednom da prekomponuje odbranu. Očekuje se da štoperski tandem u narednim mečevima Reala čine Rafael Varan i Naćo Fernandez, kao što je uglavnom bio slučaj u Ramosovom odsustvu. Osim iskusnog štopera koji bi na kraju sezone mogao da napusti Real, u konkurenciji za tim nije ni večito povređeni Eden Azar. Belgijanac se oporavlja, pa bi mogao da bude spreman za utorak i duel sa šampionom Evrope iz 2019. godine Liverpulom.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE REAL MADRID DA ODBRANI TITULU U ŠPANIJI JE 6,50.

Posle povreda u tim se vraćaju Alvaro Odriozola, Toni Kros i Marijano Dijaz. Van stroja su Karvahal i Federiko Valverde. U napadu je neprikosnoven Karim Benzema, strelac 17 pogodaka ove sezone u Primeri, šest manje od Lionela Mesija i četiri od Luisa Suareza.

U prvom delu sezone u Baskiji, Real je slavio sa 3:1. Madriđani su pobedili Eibar na četiri poslednje utakmice u Primeri, a na osam utakmica u nizu na mečevima ova dva tima dolazilo je tri ili više pogodaka. Kraljevići su tokom većeg dela sezone imali problem sa realizacijom, ali na poslednje dve utakmice, protiv Selte u Vigu u Primeri i Atalante u Ligi šampiona Zidanova četa je postigla po tri gola.

Granada i Viljareal u Andaluziji igraju danas (14.00) važan meč u borbi za Ligu Evrope. Žuta podmornica je bila u kirizi, ali krajem prošlog meseca sa dva trijumfa, protiv Eibara i Kadiza, opet zadržala korak za šestoplasiranim Betisom. Domaćin ima dva vezane pobede na svom terenu. U prvom delu Primere u duelu ova tima nije bilo pobednika – 2:2.

14.00: (3,60) Granada (3,35) Viljareal (2,10)

Današnji meč 29. kola Primere, Real Madrid – Eibar (16.15), kao i preostala dva meča Granada – Viljareal (14.00) i Osasuna – Hetafe (18.30) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraŠpanijaGranadaViljarealReal MadridEibarOsasunaHetafe

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara