Havijer Pastore (©Reuters)
Havijer Pastore (©Reuters)

Monako je Pastoreova opcija

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 16:48

Argentinac bi mogao da se vrati u Ligu 1

Žoze Murinjo ga je otpisao, ali sigurno je da igrač kalibra Havijera Pastorea neće dugo biti u potrazi za novim klubom.

Ako, uopšte odluči da napusti Romu s kojom ima potpisan ugovor do juna 2023. i garantovanu godišnju platu 4.500.000 evra.

Izabrane vesti

Istina, 32-godišnji ofanzivni vezista nije se naigrao fudbala od kada je pre tri godine stigao u Rim iz Pariza za 24.700.000 evra. Česte povrede i loša forma uticali su da Argentinac ne ispuni očekivanja koja su bila postavljena pred njega kao petostrukog osvajača Lige 1 sa Pari Sen Žermenom, a dolaskom Portugalca na klupu Vučice rečeno mu je da potraži novi klub. Kao i Federiku Faciju i nekadašnjoj zvezdi Barselone, Pedru.

KREĆE SUPERLIGA: SVE KVOTE ZA MEČEVE 1. KOLA

Status koji ima u Francuskoj trebalo bi da omogući Pastoreu da ima izbor, a po pisanju italijanskih medija već se javio Monako.

Potvrdio je to i njegov menadžer Marselo Simonijan.

"Monako je opcija. To je klub koji se dopada igraču i mogao bi da bude pravi izbor u ovom trenutku", rekao je za Simonijan za portal LaRoma24.

Iskusni Argentinac, koji je posle Taljaresa i Urakana evropsku karijeru započeo u Palermu, za Romu je tokom tri sezone odigrao tek 37 takmičarskih utakmica. U prošloj je upisao pet nastupa, ali je tek 77 minuta proveo na terenu. Jasno je da zbog toga, kao i godine rođenja, neće moći da postavlja velike zahteve u pregovorima, pa je pitanje hoće li zarad minutaže pristati na manju platu ili će izabrati da sedi na tribinama u Rimu i još dve godine prima 4.500.000 evra.


tagovi

letnji prelazni rok 2021MonakoHavijer Pastore

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara