"Saleh Dolah"
"Saleh Dolah"

Moralna odluka: Ko bi ostao na klupi posle poraza 0:10?

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.09.15. | 13:45

Saleh Dolah podneo je neopozivu ostavku na funkciju selektora Malezije

Saleh Dolah

Otkaz je usledio dan nakon sramotnog poraza od čak 0:10 u okršaju sa selekcijom Ujedinjenih Arpskih Emirata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.
“Odgovoran sam za ovaj poraz i odlučio sam da podnesem neopozivu ostavku na funkciju selektora nacionalnog tima. Ko bi normalan mogao da prihvati takav poraz? Istorijski, ovo je najgori rezultat našeg nacionalnog tima i zato moram da se povučem”, poručio je 51-godišnji Dolah.

Izabrane vesti

Debakl u Abu Dabiju novi je negativni rekord malezijskog nacionalnog tima, a prethodni veliki debakl desio se pre ravno 50 godina u Kuala Lumpuru kada su poraženi od Australije sa 8:2.

Većina fudbalera nije bila iznenađena otkazom selektora, ali jeste kapiten Razman Roslan, koji ga je molio da ostane uz tim. Malezijce u utorak očekuje meč sa Saudijskom Arabijom, ali u njega ulaze bez Saleha.
“Prišao sam sa čelnicima Fudbalski savez Malezije i dogovorili smo se. Prihvatili su moju ostavku. Želeo sam najbolje, dogodio se pakao. To je fudbal, moram d aprihvatim sudbinu. Da se ne lažemo, očekivao sam poraz, ali ne ovoliko visok. Iskreno, mislio sam da ćemo izgubiti s golom razlike”, zaključio je sada već bivši selektor Malezije.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

svetsko prvenstvo rusija 2018Saleh DolahMalezijakvalifikacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara