Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Možda je tinejdžer Ibra odbio probu kod Vengera, ali je Runi sa 14 godina o'ladio ser Aleksa

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 14:14

Ali je baš zbog Fergusona na kraju završio u Junajtedu

Iako je njegov Derbi Kaunti zakucan za dno, smatraju mnogi da je Vejn Runi u dosadašnjem delu sezone uradio više nego dobar posao na Prajd Parku. Da nije bilo finansijskih problema i zbog njih oduzetih bodova, Ovnovi bi sada bili daleko od zone ispadanja. Ovako, na sedam rundi do kraja prvenstva, Runijeva ekipa zaostaje osam bodova za Redingom, prvim timom iznad crte, te je na kraju sezone gotovo izvesno čeka selidba u niži rang.

Kako bilo, Runijevi trenerski kvaliteti nisu promakli njegovom bivšem klubu Evertonu. Sa Gudisona su pozvali svog nekadašnjeg pulena u pomoć pri borbi za opstanak, ali ih je Runi odjavio rečima da ima "nezavršena posla sa Derbijem". Ipak, u intervjuu za ostrvski San mladi stručnjak otkrio je da ima druge planove za svoju trenersku karijeru. Želi da se vrati na Old Traford.

Izabrane vesti

"Ponuđen mi je posao u Evertonu, ali želim da budem trener Mančester Junajteda. Znam da trenutno nisam spreman, ali moram da isplaniram sve što radim kako bih bio siguran da će se to jednog dana dogoditi", uverava Runi.

Kada se već dotakao Mančester Junajteda, otkrio je Runi kako je stigao među Crvene đavole. Odnosno, da ga je pet godina pre nego što je u transferu vrednom 37.000.000 evra zvanično potpisao, tada kao 14-godišnjaka, lično ser Aleks Ferguson zvao. Iako je još bio klinac, osmelio se Runi da na drzak način odjavi legendarnog škotskog stručnjaka, i ode korak dalje u odnosu na Zlatana Ibrahimovića koji je kao tinejdžer odjavio poziv Arsena Vengera da dođe na probu u Arsenal rečima kako "ne ide na probe".

"Ser Aleks Ferguson je pokušao da me dovede kada sam imao 14 godina. Pričao je sa mojom majkom preko telefona. Rekli su mi:'Aleks je na telefonu, Mančester Junajted hoće da te dovede'. Rekao sam:'Reci mu da od***e. Hoću da igram za Everton. Onda, kako je vreme prolazilo, shvatio sam da moram da igram za Aleksa Fergusona. On je i razlog zbog kojeg sam potpisao za Junajted."

Prokomentarisao je najbolji strelac u istoriji Junajteda i odnose sa pojedinim saigračima iz svlačionce. Konkretno sa Kristijanom Ronaldom i Riom Ferdinandom.

"Kristijano je bio toliko dobar i istovremeno toliko iritantan. Verovatno više nije toliko dobar, ali verujem da je i dalje podjednako iritantan. Ja sam Englez, on je Portugalac. Kada smo igrali, nije me zanimao uopšte. Tada nije bio moj drugar. Ali čim bi se utakmica završila, ponovo bismo bili prijatelji. Rio je vrhunski igrač, ali je arogantan. Dobijaš ogroman novac u Junajtedu samo da bi šutirao loptu u mrežu. Onda jednostavno radi to. Rekao sam mu: 'Radi svoj posao, dodaj mi loptu, dodaj je Ronaldu. Prestani da stojiš tu i da se igraš sa loptom'. Rio je vrhunski momak, ali bi ponekad zaboravljao da je defanzivac."

Imao je Runi savet i za Markusa Rašforda koji sve više razmišlja da na leto napusti Old Traford.

"Postaviti rekord i biti Junajtedov najbolji strelac je velika stvar! Ono čemu se nadam jeste da će se Markus Rašford sabrati i oboriti taj rekord. On je Mančesterovo dete", ističe Runi.


tagovi

Mančester JunajtedVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara